Hur man tar bort radion från en 2005 Acura Tl

Det finns två sätt att förhindra radio stöld, och de trasiga fönster som leder upp till det. Den första är att göra radio omöjliga att stjäla utan specialverktyg, en väg som dessa verktyg-loving tyska tillverkarna ofta tar. Den andra är elektroniska, för att göra radio svårt att ta bort, men använder en sub-rutin i radions datorn för att stänga av den om du anger fel kod eller ingen kod. Tekniskt kunniga Honda valde det senare bana med TL: s underhållning i bilen. Så, är det enda svåra här in rätt kod innan du tar bort radion. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Trim borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Få din befintliga radios lösenord eller lösenordet för radio som du kommer att använda som ersättning. För din befintliga radio, håll ner knapparna 1 och 6, sätta på radion och vänta på att koden för att dyka upp. Sedan ringa din lokala Honda /Acura återförsäljare eller radio tillverkaren, ge dem koden och de ska ge dig koden radion säkerhet. För din nya radio, ge dem serienumret på undersidan av radion.
2

Pop radion kåpa lös med ditt trim borttagning pry-bar, eller skruvmejsel med spets insvept i elektriska tejp. Arbetet runt panelen försiktigt dra den uppåt för att inte skada den. Efter avlägsnande av panelen, ser du sexkantsskruvar som håller fast radioenhet till underhållning modulen på instrumentbrädan. Ta bort skruvarna, dra ut modulen och koppla selens kontakterna på baksidan av radio-och navigationssystem display.
3

Ta bort de sex sidoskruvarna från varje sidofästen som håller radio /cd-växlare till navigeringen displayen. Ytterligare två vertikala skruvar fast radion till navigeringen skärmen, ta bort dem. Installera din nya radio i konsolerna och anslut den till nav-skärmen när du tog bort den gamla.
4

Skjut modulen i instrumentpanelen, och sätt tillbaka kvarhållande skruvarna. Skjut försiktigt kåpa på plats igen, och pop hållarna i med handflatan. Slå på tändningen, och ange koden radion säkerheten när du blir ombedd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68840.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.