Hur Smörj Lastbil kulleder

Hantera din egen lastbil underhåll är ett bra sätt att bli bekant med din bil och spara tid och pengar. Detta gäller även för att ersätta dina leder lastbil boll. Ett av stegen i processen är att smörja de nya lederna lastbil boll, vilket är avgörande för funktionen i lederna lastbil bollen. Instruktioner
1

Investera i en bra ny kulled systemet. Den nya, och något dyrare, lastbil bollen gemensamma system har möjlighet att lägga till fett som behövs. Detta förlänger avsevärt livslängden på kulleden, som den vanligaste orsaken till misslyckande är alla av fett som används och orsakar en del att misslyckas.
2

Placera smörjnippel i hålet i fogen. Denna koppling kommer att komma med den nya kulleden systemet. Skruva in den på plats och sedan använda en fjärdedel tum spärrnyckel med en sju millimeter socket att dra åt kopplingen. Bara gå till tätt, det finns ingen anledning att vridmoment eller drar åt denna koppling, eftersom den kan skadas om du gör
3

Installera lederna lastbil bollen.. Detta kräver först nedre leden, sedan den övre leden. Använd en kulled press för att få dem tillbaka till där de ska vara. Detta kommer att ta lite tid att se till att du gör det på rätt sätt och säkert. Därefter sätter jerk rördelar, glider på de dammtätningarna och installera knoge. Dra åt muttrarna till de nödvändiga specifikationerna enligt bilens instruktionsbok.
4

Smörj kulleden. Placera spetsen på fettspruta mot nippeln du placerat i kulleden tidigare. Detta fungerar liknande när du fyller ett däck. Skaftet pressas in för att förhindra att fett från att komma tillbaka ut när den trycks in i fogen. Det är lättare att göra detta innan du installerar om axel och nav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69036.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.