Hur man reparerar batterikablarna i en bil

Med tiden kablarna till bilens batteri korrodera. Opålitliga anslutningar till startsystemet kan vara resultatet av denna korrosion. Underhålla kraftsystemet av dina elektriska komponenterna bör vara en prioritet att hålla allt arbete på fordonet. När batteriet korrosion bygger upp tillräckligt att den börjar äta bort på kablarna, måste du ta dig tid att städa upp det. Instruktioner
1

bort batterikablarna från batteripolerna. Ta alltid bort pluspolen först och sedan minuspolen. Ta bort minuskabeln först skapar en situation där den positiva kabeln kunde gnista eller svetsa sig till en annan metall bit av motorn. Du bör använda handskar och skyddsglasögon under denna procedur för att undvika faran med mycket farliga torkade batterisyra.
2

Använd ett batteri efter renare och rengör batteriet inlägget tills det är blankt. Medan kablarna kopplas bort, rengör batteriet kabeländarna också. Den andra änden av inlägget renare har en stålborste för att rengöra den inre ytan till en blank glans.
3

Coat innerytan och ytterytan av inlägget och kabel med ett tunt skikt vaselin. Den vaselin kommer att bilda tunna skyddande beläggning på metalldelarna för att förhindra ytterligare korrosion. För att ytterligare förhindra korrosion, installera ett par av filt typ brickor på batteripolerna. Dessa brickor kan du hitta på Wal-Mart eller någon fordonsindustrin leverans butik.
4

Undersök kablarna själva och avgöra om de behöver repareras eller bytas ut. Kablar för vissa bilar kan kosta en hel del. Detta är anledningen till att hålla ett öga på dem under rutinunderhåll är så viktigt. Om klämman på slutet av ena eller båda kablarna har korroderat, måste du reparera kabeln eller byt ut den.
5

Skär de återstående trådarna som håller kabeln och klämma ihop. Släng den gamla klämman och rensa upp i slutet av kabeln. Trim 1/2 tum av isoleringen från slutet av kabeln för att exponera de blottade trådarna. Öppna änden av klämman och placera kabeln i slutet. Stäng försiktigt öppningen genom att dra åt bulten tillhandahålls. Se till att du dra åt skruvarna ordentligt så att kabeln inte kan glida ut. Nu, belägga hela klämman och en bit av kabeln med ett tunt lager vaselin för att skydda den och åter fästa batterikablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69044.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.