Hur man byter bil strålkastarna och bakljusen

Byta en utbränd glödlampa i din bil strålkastare och bakljus är inte mycket svårare än att byta en glödlampa i en armatur i ditt hem. Om du har en underhållsmanual för din bil, titta i den för anvisningar som gäller för just din bil. Följ dessa allmänna steg för att spara pengar genom att ändra dina egna lökar. Saker du behöver
Skruvmejslar
ren trasa eller handskar
Nya glödlampor av rätt typ
Goggles
Visa fler instruktioner
1

Samla ett par grundläggande verktyg. Vanligtvis allt du behöver är en stjärnskruvmejsel, men vissa tar de stjärnformade drivrutiner. Vissa har flikar lås som kan vridas för hand. Ta en mjuk bomullstrasa eller rena handskar för hantering av glödlampor.
2

Lyft huven för att komma åt bilens strålkastare efter att säkerställa att motorn och strömbrytare är avstängda. Stöd huven ordentligt för att undvika skador.
3

Hitta där ledningsnätet kommer in i strålkastaren som är utbränd. Vanligtvis, du behöver bara hålla i kontakten på baksidan av enheten och slå det om ett kvarts varv moturs, dra rakt bakåt, så kommer det att poppa ut. Lossa clipset som håller lampan i hållaren och vicka lampan lös.
4

Torka bort damm och smuts från kontakten och strålkastarenheten, eller använd tryckluft för att blåsa ut det.

5

Ersätt med en ny glödlampa och sätt tillbaka genom att vända på förfarandet.
6

Titta på svansen lätt montering för skruvarna till karossen. Om det finns ingen synlig från utsidan, öppna bagageluckan och leta efter ett skyddande hölje i området där baklyktor sticker in i stammen hålrum på bilen. Ibland är det bara en bit av mattan, andra gånger du behöver en skruvmejsel för att ta bort en liten bit
7

Avlägsna utbränd glödlampa på ungefär samma sätt som i strålkastaren.. Normalt har de en hållare som har en flik-lock som roterar. Följ samma borttagning och installation som i steg 3 till 5.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68975.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.