Hur man byter Vridmoment toppsträvan Mount Nuts

Det är viktigt att ordentligt skruvar och muttrar dras de övre bultarna strut montera . De måste vara fast i sitt sammanhang ytorna runt dem och inte så hårt att de kan skada eller kraftig korrosion . Detta kan göras på bara några minuter med en kombination av fingrarna och en momentnyckel . Instruktioner
1

Ersätt de övre muttrarna strut montera om , när du tagit bort dem , de visade tecken på kraftig korrosion , rost eller var sprucken eller trasig . Dessa kan hittas på någon Biltema . En butik associera kan hjälpa dig med att hitta de rätta .
2

Springa en av strut mounts nötter ned , med bara fingertopparna tills muttern sitter säkert på plats . Dra de andra nötter upp tätt och upprepa samma process . Det kommer att finnas tre eller fyra muttrar beroende på din specifika fordon . Om du är osäker , kolla hålen finns .
3

Vridmoment muttrarna ner med en momentnyckel enligt bilens vridmoment specifikationer . Det bör vara ungefär ett halvt varv till ett helt varv förbi kontaktpunkten . Om du har en svår tid att få dem åtdragna ner ordentligt , dubbelkolla att de är rätt ställda .
4

tillbaka vädret boot . Detta avslutar installationen av de övre strut mounts nötter . Det är en bra idé att rengöra området efteråt att hålla korrosionen från att krypa in i de nya kontakterna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68987.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.