Hur man gör med ett oljefilter

Även gör-det-självare ofta återvinna spillolja dräneras från sina personliga fordon, vet vissa inte hur korrekt att avyttra gamla oljefilter, som också betraktas som farligt avfall. Det finns två föreslagna metoder för att utföra denna uppgift. Saker du behöver
plast tillbringare med lock
Funnel
Hammer
Stor spik eller syl
Sågspån (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Moderna oljefilter har en anti-dräneringsventil införlivas i filtret, vilket är bra för motorn, men gör det svårt att dränera filtret innan det bortskaffas. Flera uns av olja instängd av varje använt oljefilter, utgör ett verkligt föroreningar problem när de försämras och släpp instängda spillolja i en deponi.
2

Federal riktlinjer kräver använda oljefilter vara antingen "hot dräneras" annars krossas och dräneras före bortskaffande. Vissa stater har mer restriktiva krav. Kommersiella OLJEBYTE försäljningsställen enligt lag är skyldiga att återvinna spillolja och oljefilter. De större butiker och många delar hus brukar acceptera och kassera både din gamla olja och oljefilter, kostnadsfritt - särskilt om du har köpt dina delar finns
3 p Om tillåtet. ditt tillstånd, kan du "heta tömma" egna filter enligt följande. Först, byta olja och filter efter en 10-minuters bilresa så att motorn värms upp. Het olja tunnas ut och kommer att rinna snabbare och mer noggrant.
4

Töm mesta av oljan ur filtret genom att dumpa den i din olja samling kanna, med hjälp av en tratt. Lägg sedan filtret på sin sida och punktera ett hål i det ungefär en fjärdedel av en tum från botten, med hjälp av en hammare och stor spik eller syl. Placera sedan filtret i en tratt över kannan i ett skyddat område och låt den rinna av i 12 timmar, för att möta federala normer.
5

Du kan dumpa lite sågspån i filtret (tillval) för att absorbera eventuell kvarvarande olja, linda in den i en plastpåse och lägga den i papperskorgen. Ta spilloljan till ett kommersiellt garage eller omlastningsstation för återvinning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68919.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.