Hur man byter en bils stötdämpare

Dina stötdämpare inte längre ta de hårda stötar som de en gång gjorde, och din hjärna är att få skramlade varje gång du kör runt kvarteret. Det är dags att installera ersättare. Du kan besöka den lokala bilmekaniker och betala en orimlig faktura, eller så kan du gå till gör-det-själv-linjen. Saker du behöver
4 våning jack
Drop ljus eller orm ljus
mutterdragare
Penetrerande olja
ersätter chock
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera bilen i en nivå, upplyst område och stötta upp på domkrafter. Sätt kontakterna under ramen, snarare än fjädring, så du arbetar på fjädring utan att behöva flytta de uttag senare. Hitta en plats för din droppe ljus eller orm ljus.
2

Lossa och ta bort den övre muttern och bulten. Helt blöt den nedre muttern med en full burk penetrerande olja eller smörjmedel. Om du inte behöver öppna en sekund kan du förmodligen inte använder tillräckligt. Arbetet på muttern tills det lossnar med en 12-tums skiftnyckel. Om du använder mer tryck än så, behöver du antagligen byta bulten plattan. Håll muttrar och skruvar.
3

Komprimera chock och vicka bort den nedre bulten.
4

Skjut ny chock på plats och dra den nedre mutter. Låt det sitta en kortare tid. Fortsätt sedan dra åt tills gummigenomföringen skjuter ut till kanten av brickan.
5

Pop toppen av chocken på plats och skruva fast den övre bulten genom hålen på samma sätt som du tog bort den. Dra åt muttern och bulten till samma punkt som de var när du tog bort dem. På marken
6

Sänk bilen och njuta av hur bra de nya chocker känner medan du kör.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69093.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.