Hur man Minimera Kamaxel överlappning

Kamaxel överlappning kan vara antingen positivt eller negativt för din motor, beroende på mängden av överlappning och hur din motor är igång totalt. Kamaxel överlappning avses den tidsperiod när alla ventiler är öppna. Det finns fyra olika komponenter som arbetar samtidigt: avgaserna, intag, makt och komprimering. Instruktioner
1

förstå funktionen av kamaxeln och hur överlappning. Vevaxeln roterar hela vägen runt. Vid olika punkter i denna rotation, är det som med olika komponenter - första makten, då avgaserna, intag och kompression. Börja tillbaka på det första läget för att starta hela cykeln över. För en kort tid, avgas och inloppsventilen är öppen på samma gång, vilket överlappningen.
2

Vet hur denna överlappning har. Varaktighet, lyft och LSA gör överlappning triangeln. Ju mer tid och lyft, desto fler överlappning. Fler överlappning minskar vakuum och RPM svar. Detta ger mer acceleration i mellanregistret. Mindre överlappning ökar effektiviteten ger mer kraft och bättre bränsleekonomi.
3

Ta bilen till en professionell mekaniker att kontrollera tidpunkten för ditt fordon för att se till att det är inte bort från vad den borde vara . Kamaxeln ska rotera med en viss hastighet och ventilerna ska svara på det, beroende på din bil. Om tidpunkten är avstängd, har det justeras till rätt timing.
4

överväga en annan timing apparat. Ta reda på om bilen har en anordning felfunktionsdetektion för tidtagningsanordningen i kamaxeln. Om den inte gör det, be din fordonstillverkaren att ta reda på om det finns en tillgänglig. Toyota har en som gör tidtagningsanordningen att detektera en felfunktion, så att det kan fastställas omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68997.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.