Hur man tar bort en '92 F150 Förarens Fender Side Front

Fords F-150 in i världen som en verk-ready odjuret, en take-no-fångar redskap för att göra vad dess ägare frågade om det. Dessa dagar, dessa krav är ofta bombningen genom skogen och bashing naturen ur vägen vid behov. Om din lastbil blev offer för ett träd - eller en Carrie-Underwood-Esque ex-flickvän av pojkvännen - så kommer du förmodligen hitta dig själv spendera den bättre delen av dagen jakt ner dolda fästen skyddspanel. Om inte, naturligtvis, du vet var de är i förväg. Saker du behöver
Penetrerande Socket olja Mössor och spärrfunktion set
Momentnyckel
Skruvmejslar
Packning skrapa
Silikontätning
Visa fler instruktioner

1

läsa igenom hela denna artikel, och sedan leta upp alla fästen på din fender. Liberally spraya dem med penetrerande olja först, och sedan låta lastbilen att sitta i 20 minuter medan det suger i. Ta bort de två översta skruvarna och två nedre muttrar på din förarsidans strålkastare montering, och dra strålkastaren ut att komma till fender bultarna gömd bakom den.
2

Ta bort skruvarna som håller fast fender till kylaren, och därefter de två muttrarna nära botten av radiatorn. Ta bort skruvarna i hörnet av hytten nära kåpan, och i nedre hörnet av hytten (åtkomlig från under lastbilen). Ta bort alla skruvar i hjulhuset öppning över däcket, och skruvarna på toppen av hjulet-väl öppning under huven.
3

Detatch klippen kablage från fender , och skruva isär huven kabeln från stänkskärmen. Vid det här laget bör fender dra gratis och kom av lastbilen. Om det inte, sparka den några gånger, så dubbelkolla att du inte missar något av hjul-och fästelement. Håll koll på alla shims eller distanser du hittar, tidigare mekaniker har installerat dem för att kompensera för tidigare skada, och du kommer att bli olycklig senare om ingenting linjer upp
4

Skrapa eventuella kvarvarande tätningsmedel off. den plåt förklädet ligger till grund för fender förklädet, och tillämpa en ny sträng av tätningsmedel på samma plats. Skjut in den nya fendoer på att använda alla de tidigare shims och distanser, och dra åt alla fästen. Inte vridmoment inte något förrän du har alla fästen i och stänkskärm linje. När du dra, skruvarna till 8 foot-pounds och de skruvar och muttrar till 10 foot-pounds med en momentnyckel.
5

tillbaka kabeln och strålkastare med ovanstående åtdragningsmoment. Du kan behöva justera strålkastaren efter borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68822.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.