Hur att kontrollera och reparera en Distributor Cap

Om du misstänker att det kan vara något fel med din bils fördelarlocket, försöka se om du kan reparera den istället för att ersätta det. Med lite kunskap och lite armbåge fett, kan du reparera vissa problem med fördelarlocket på din bil. Här är några problem som kan gå fel med din bils fördelarlocket och hur man reparerar dem. Instruktioner
1

Look för kol spårning. Om du ser något, indikerar detta en plugg tråd eller tändstift ökar motståndet och du kommer att behöva ersätta den. Carbon spårning bedriver även el och kan inte tas bort, så du bör byta ut bilens fördelarlocket också.
2

Kolla efter sprickor i plasten på rotorn och fördelarlocket. Kraftigt slitage och sprickbildning innebär att du behöver byta fördelarlocket med ett nytt.
3

Lyssna för ojämn tomgång. Detta skulle kunna tyda på en plugg tråd är i fel läge och behöver flyttas. Du kan också kontrollera bilens tomgång RPM för att se om det är på en normal tomgång.
4 spark

Switch tändkablarna på fördelarlocket eftersom de inte får korrekt ansluten. Det hjälper att ha dessa märks innan du tar bort dem från den gamla fördelarlocket, detta sätt vet du vilket tändkabeln går där på bilens fördelarlocket.
5

Starta motorn igen och kontrollera tomgång varvtal. Om det är upp till standard då du troligtvis har bytte tändkablarna korrekt och de skjuter på alla cylindrar igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68969.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.