Hur får man Rotor Off av en 1985 F150

Det bästa du kan säga om 1980 F150s är att de var lastbilar. Lastbilar i traditionell mening, riktiga lastbilar, avsedda för arbete, och för att överleva decennier av konstant användning och missbruk utan klagomål. Box F150s var vilka typer av lastbilar som bara inte ser rätt utan några bucklor, en sprucken fönster och repor i sängen. Och Ford visste att du skulle använda denna kvintessensen dumpern till sitt maximum, och troligen hamna reparera något som gick fel i din uppfart. Så gjorde de medvetet byte av slitdelar såsom bromsbelägg, rotorer och hjullager som smärtfri och billig som möjligt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Mallet
glidhammare
Vridmoment Tång skiftnyckel
Grease
Visa mer Instruktioner
1

Bryt dina muttrarna löst, lyfter framför lastbilen och ställa den på jackstands. Ta av hjulet, och sedan ta bort skruvarna som håller fast bromsoket till bromsok monteringsfäste, Häng bromsoket från ramen eller suspension med tunga tråd,. Gör det möjligt att dingla kan skada bromsslangarna
2

bort navet mössa fett lagret. Det enklaste sättet är att peka nedåt och utåt på locket för att öppna ett gap mellan locket flänsen och rotor, och sedan in en skruvmejsel i springan till pop locket gratis. När du får av locket, ser du den sprinten som håller fast ale muttern, ta bort den med dina tång, och skruva loss muttern
3

Dra tryckbrickan off. spindeln, och hålla koll på det. Drag av rotorn framåt en bit, sedan trycka in den i pausen det yttre hjullagret gratis. Dra det yttre hjullagret från rotorn med en skruvmejsel, och ta bort den. Drag av rotorn från den spindeln, och vara noga med att inte dra den över gängorna på spindeln.
4

Avlägsna fettätning och det inre hjullagret från rotorn och rengör lagren och rotor med lösningsmedel för att inspektera dem. Om någon ser ännu lite tveksamt, då kan du lika gärna byta ut dem. Nya lager och rotorer är billig försäkring, och de är skyldiga att bära ut förr eller senare.
5

Rengör ny rotor med broms renare för att ta bort förpackningsmaterialet oljan. Rengör spindeln, och packa dina nya lagren med fett. Montera de nya lagerkapslarna om din rotor inte kom med dem tryckte in - vilket de flesta gör. Skjut den nya inre lagret på plats, och installera din nya bakre tätningen med en gummiklubba. Smörj inre kanten av tätningen med fett, fett spindeln och trycker rotorn på över spindeln.
6

Montera yttre hjullagret över spindeln och i rotorn, och tryck in med båda tummarna. Smörj tryckbrickan över spindeln och yttre lagret, och trä därefter muttern för hand. Dra åt muttern till 20 foot-pounds, sedan snurra rotorn. Lossen muttern och snurra rotorn igen. Dra åt muttern med fingrarna - eller cirka 20 inch-pounds - och snurra rotorn. Lossa kronmuttern som behövs för att anpassa den till hålet i spindeln.
7

Montera sprinten och böj tillbaka mot muttern. Knacka fettet locket på med en hammare, och sedan testa-snurra rotorn igen. Sätt tillbaka bromsok, fett den släta delen av bulten, installera och dra åt bromsok bultar till 42 foot-pounds. Sätt tillbaka hjulet och lug nötter, släpp lastbilen och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68839.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.