Hur du justerar Bil Ventiler

När en motor är renoverad , har kammen ut eller borttagna , ventilerna måste justeras . Det är lättare att justera ventilerna utan motorn igång och innan du sätter intaget på . Detta gör det lättare att se var man ska sätta stötstänger om lyftarna och att anpassa dem för att få avslut . Här är stegen för att justera ventilerna på en Chevrolet V8 motor . Instruktioner
en

Sätt alla 16 stötstänger i hålen med vipparmarna på toppen. Vrid motorn till övre dödpunkt . Nummer 1 kolv kommer att vara upp och avgas och intag lyftare kommer att vara nere . Justera avgasventilerna 1-3-4-8 och insugningsventiler 1-2-5-7 .
2

Vrid motorn ett varv , sedan justerar avgasventilerna 2-5-6 -7 och insugningsventiler 3-4-6-8 . Vrid muttern vipparmen tills du kan vända tryckstängerna med fingrarna på vad som kallas nolläget . Vrid muttern vipparmen ytterligare en halv runda .
3

Starta motorn för att se till att det inte finns några skallror . Med motorn igång , kan du vända nötter vipparm ner ytterligare en fjärdedel av en runda .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68915.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.