Hur man byter olja Pan i en 96 F150

De bästa lastbilarna är som idealiska sparringpartner: stora, dumma, tuff och patienten. Den 1996 F150 kan inte ha varit så dum som en del av sina förfäder, men det var ändå tuff nog att göra ägarna känner sig ganska bekväm om att köra det på det sätt en lastbil är tänkt att drivas. Men, ibland kör det på det sättet innebär bashing saker. Fender: big deal. Oljetråg: riktigt big deal. Vad som följer är att ersätta förfarandet för en bas, inline-sex F150, men förfarandena är i stort sett desamma för en riktig V-8 lastbil. Saker du behöver
Ordet jack och jack står
Kylvätska dräneringskärlet
hylsa och spärrskaft satt
One-tums-tjock träklossar
Momentnyckel
New oilpan packning
Packning tätningsmedel /lim
Silikontätning
Packning skrapa
Oil
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av din lastbil och stödja den med jackstands. Koppla ditt negativa batterikabeln, töm kylsystemet i en ren dräneringskärlet, och tappa ur motoroljan i en separat tråget. Demontera startmotorn. Stötta motorn med din domkraft, och ta bort skruvarna som ansluter motorn till motorfästet parentes. På en inline-sex motor, kan du behöva ta bort insuget för att komma till mount bultarna på den sidan av motorn.
2

Lyft framsidan av motorn med domkraft, och dra ditt en tum tjocka block mellan motorn och fästen motor. Om du har utrymme, använd sedan två och fyra block, detta ger dig lite extra utrymme att få oilpan ut från runt tvärbalken. Sänk motorn ner på blocken.
3

Ta bort alla skruvar som fäster oilpan till motorn, och hålla koll på exakt var de kom ifrån. Rengör alla gamla packningen off av passytan på blocket och oilpan. Rengör oilpan att ta bort slam i botten, om du planerar att återanvända den.
4

Täck anliggningsytorna på din nya oilpan med en tunn sträng av packningen tätningsmedel /lim. Den pan gasket på denna motor består av fyra delar: två packningar sida och en främre och bakre pan tätning. Du måste anpassa dem till hålen i oilpan, och sedan "limma" packningarna i pannan med tätningsmedel /lim.
5

Applicera en sträng av tätningsmedel i håligheterna runt främre och bakre elnätet, och i hörnen på elnätet. Lyft oilpan upp, och hand-gänga de två front-hörn bultar in i blocket. Medan du håller pannan upp, och-gänga de två bakre hörn bultar Installera i. dem bara skön, eller omkring 2 fot-pounds för tillfället.
6

Installera alla sidkolvar tills de är bara skön. Dra åt de fyra hörn bultarna i en medurs från vänster bak, och vridmoment dem till 12 foot-pounds. Upprepa med alla de biverkningar fästelement, med början i mitten och arbeta i ett stjärnmönster, fram och tillbaka, tills de är alla åtdragna. Montera de tre bultarna som går över de främre och bakre tätningar;. Vridmoment skruvarna i mitten till 12 foot-pounds först, och sedan den yttre två
7

Omvänd procedur härifrån. Lyft av motorn av blocken, ta bort blocken och installera fästen Motorfäste, och dra dem till 92 foot-pounds. Dra starter till 20 foot-pounds, grenröret till 32 foot-pounds, och spjällhuset till 20 fot pounds om du var tvungen att ta bort dem för att komma till motorfäste fästelement. Montera avtappningspluggen, och fyll på olja och kylsystemet med antingen återvunna vätskor eller nya vätskor. Återanslut batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68841.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.