Hur man byter ett värmeelement på Korsika

Att lära sig att utföra underhåll på din Chevy Korsika själv kan du spara tid och pengar. Byte av värmeelement, om det går ut, gör en annars dyr reparation billigare med bara behöva betala för kostnaden för det nya värmeelementet del, inte dyr arbetskraft avgifter. Instruktioner
1

Placera framsidan av bilen på pallbockar. Blockera bakhjulen och dra åt parkeringsbromsen. Det är allt att se till att bilen inte rör sig medan du arbetar på det. För ytterligare säkerhetsåtgärder, koppla bort batteriets minuspol. Detta är nödvändigt när du arbetar med de elektriska komponenterna i bilen och när du arbetar nära luftkuddarna.
2

Ta bort kylarlocket och tryck locket (om du arbetar på en senare modell Korsika). Tappa av kylvätskan i ett uppsamlingskärl. Om kylvätskan är fortfarande bra, kan du återanvända den. Om kylvätskan är missfärgad, har skräp eller annat i den, eller har läcker, byt ut den.
3

Lossa Värmeslangarna från värmeelementet. Inspektera slangar för skador eller onormalt slitage. Byt ut dem om de är skadade eller alltför slitna, eftersom de inte kommer att täta till den nya kärnan om de är skadade. Inne i bilen, ta bort konsolen om det kommer att hindra borttagning av luckan, men detta är inte alltid fallet.
4

Lägg en trasa, gammal handduk eller tidning inne i bilen till förhindra fläckar från kylmedel som läcker. Ta bort sidoplåten sitter under instrumentpanelen. Det är en svart plast panel, ca 12 inches lång, som hölls i med sex skruvar. Avlägsna remmen värmeelementet och ta bort värmeelementet.
5

Installera den nya värmeelementet och sätta allt ihop i omvänd ordning du tog isär dem. Fyll på kylvätska reservoar och sänka bilen. Kontrollera kylvätskenivån efter ett par dagar kör din Korsika för att se till att det är på rätt nivå. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69032.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.