Hur man installerar en ny distributör på en 1995 Chevrolet Suburban

Starta dess existens i 1935 som "Carryall Suburban" med sin all-metal vagn kropp monterad på en halv-tons lastbil ram, tillbringade denna arbetshäst dess tidiga år som en last vagn och militär personal transportfordon. Av 1995 års modell - en del av den nionde generationen av denna långvariga namnskylt - Suburban hade sedan länge etablerat sig som en tung, full-size SUV. Den 1995 Suburban 1500 och 2500 kom standard med 5,7-litersmotor. Båda modellerna hade en valfri 6,5-liters dieselmotor, och 2500 hade en valfri 7,4-litersmotor. Saker du behöver
Wrench set
Ratchet set
Hylsnyckelsats
Marker
luddfri butik trasor
Momentnyckel
Maskeringstejp (tillval) katalog
Visa mer instruktioner
5,7-liters, borttagning
1

Koppla bort den negativa batterikabeln, med hjälp av en skiftnyckel, och placera den bort från terminalen inlägg så att det inte kan göra oavsiktlig kontakt.
Sida 2

Använd en markör att märka fördelarlocket tändstift positioner tändkabeln. Cylindrarna är numrerade framsidan till baksidan - udda nummer på förarsidan - med nr 1 på framsidan - och även på passagerarsidan. Tändningsföljden är 1-8-4-3-6-5-7-2, med en medurs distributör rotation. Ta gnistan stövlar tändkabeln från fördelarlocket med en vridande rörelse för att undvika skador på stöveln eller tråd om bagageutrymmet är envis. Addera 3

Avlägsna spolkabeln från fördelarlocket. Dra ur kontakten från uttaget nära botten av distributören.
4

hjälp av en spärr, socket och förlängning, lossa de två fördelarlocket fästskruvar lite i taget tills locket är gratis. Försök inte att helt ta bort fästbultarna från locket, eftersom de är i fångenskap och de hållarskruven chefer kan skadas.
5

Använd en markör för att markera positionen av rotorn pekaren på distributören bostäder, och en annan uppsättning av matchmarks att indikera husets läge i förhållande till blocket.
6

Lossa distributör nedhållande bult, med hjälp av en fördelare skiftnyckel eller en spärrhake och ingångar. Ta bort skruven och klämma ur motorn.
7

Håll distributör på plats med en hand, och torka runt distributören med en ren, luddfri butik trasa för att avlägsna grus eller skräp som kan falla in i fördelaren hålet. När området är ren, lyft distributör uppåt och ur motorn ca 3/4 tum. Rotorn roterar när du lyfter distributör uppåt. Gör en matchmark att indikera den andra rotorn position där den släpper från växeln nedan. Anslut distributören hålet med en ren, luddfri butik trasa.
Installation
8

Överför matchmarks från gamla distributören till den nya så noggrant som möjligt.
9

Ta försiktigt trasan, och se till att inget skräp faller i distributören hålet. Passa distributören rotor med den andra positionen matchmark, och håll den på plats. Rikta fördelningshuset med sin matchmark och infoga distributören i blocket försiktigt tills distributören växel ingriper med kammen på lämplig mark och roterar den första matchmark som distributören säten helt i läge.
10

Se till att varumärkena radas upp perfekt. Om rotorn matchmarks inte radas upp, kan de vara en tand eller två av. Lyft distributören och upprepa processen tills matchmarks laguppställningen. Installera nedhållande klämma och bult. Dra det till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

Montera fördelarlocket och dra åt skruvarna. Montera tändkablarna, spolen tråd och den elektriska kontakten på distributören. Installera negativa batterikabeln och provkörning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68908.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.