Hur man säljer en bil som har varit totalt

Att sälja en bil som har totalt kan vara mycket svårt. Många regler och bestämmelser finns på plats för att förhindra att ägare från lätt att sälja en bil som är i detta tillstånd. Men du kan sälja lagligt en uppgick bil med lite förberedelse och know-how. Följ stegen nedan. Saker du behöver
Bärgning intyg
Visa fler instruktioner
1

se till att din bil verkligen summeras. Definitionen av en uppgick bil innebär att det kommer att kosta ett försäkringsbolag mer att fixa än att byta. Förutsätt inte din bil är totalt innan ha en försäkring specialist visa det.
2

Sälj din bil till ett försäkringsbolag. Bedöms bilar uppgick förlorar sin validering. För att din bil ska juridiskt valideras måste det anses som en bärgning bil. Vissa försäkringsbolag köper uppgick bilar och rädda dem.
3

Få en bärgning certifikat. Beroende på vilket land man bor i, kan din avdelning av motorfordon utfärda detta intyg. Fyll i formuläret, betala fastställda avgifter och kommer att utfärdas. Den bärgning certifikat blir ägandet dokument av bilen i motsats till den ursprungliga titeln.
4

Ta bilen till en lokal återförsäljare så att den kan bedöma bilen. Om din bil inte kan köras, ta en bild av det. Många lokala återförsäljare erbjuder kontanter för en uppgick bil. Förklara för bilhandlare att din bil har blivit totalt och berätta återförsäljaravtalet du är villig att sälja den för pengar.
5

Hitta en lokal junk yard eller bilskrot. Många gånger kommer dessa platser köpa din bil att sälja de fungerande delarna. Även om du inte kommer att få mycket pengar från en junk yard eller ett skrotupplag, är det definitivt bättre än ingenting.
6

överväga att donera din bil. Många organisationer kommer att ta en uppgick bil och ger dig ett formulär skatteavdrag. Dessa organisationer ska även hantera att plocka upp din bil och alla transportkostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150505.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.