Hur man tillåta någon att Antag bil betalningar

Om du har en bil som du inte har råd att fortsätta att betala på eller att du bara vill bli av med, kan du tillåta någon att ta bilen betalningar. I vissa fall kan en långivare hjälpa dig med denna process så att du inte är kvar ansvarig för bilen på något sätt. Om du inte har en långivare som kan hjälpa till med detta, kan du fortfarande tillåta någon att ta över din bil betalningar på egen hand. Om du gör det kan vara lite riskabelt, eftersom du fortfarande är ansvarig för fordonet, så länge som lånet är i ditt namn. Instruktioner
1

Kontakta din långivare att se om han kommer att tillåta dig att ha någon annan ta lånet. Vissa långivare kommer att tillåta detta när de har dragit en kreditupplysning på personen som vill ta bilen betalningar. Om det godkänns, kommer långivaren skickar därefter ut nya lånehandlingar till den nya personen. Detta är det bästa scenariot, eftersom det befriar dig om eventuella skulder för lånet.
2

Skapa egna kontrakt för att tillåta någon att ta din bil betalningar om din långivare inte kommer att sätta lånet i sin namn. Använd ett ordbehandlingsprogram för att skapa ditt kontrakt.
3

List "Övertagande av betalningar Contract" eller något liknande på toppen av ditt kontrakt som du skapar. Ange namn och adress på säljaren, vem är du, och köparen. Be om ett foto-ID från köparen och gör en kopia av det för din bokföring.
4

Ange detaljerna i transaktionen. Detta bör innefatta att du är lånet innehavaren och att du tillåter köparen att ta din bil betalningar. Lista beloppet av de betalningar som kommer att göras, payoff mängden av bilen, titeln någon handpenning eller säkerhet belopp och som kommer att skickas till köparen när bilen är lönat sig och du får titeln från långivaren. Också detalj vad som händer om köparen inte göra betalningar eller om bilen behöver reparationer.
5

Inkludera information om försäkring för bilen. Eftersom bilen kommer att finnas kvar i ditt namn, måste du vara försäkrad för bilen samt den nya köparen. Du kan inkludera en mängd försäkring betalning med bil betalning belopp.
6

underteckna avtalet med köparen i närvaro av en notarie.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150624.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.