Sälja din bil för skrot Råd

Sälja din bil till en bilskrot för dess delar är ett sätt att bli av med en oönskad bil. Bilar för gammal för att säljas vidare eller doneras kan demonteras för delar som används i andra fordon. Om du har kunskap om bildelar, kanske du kan ta bort värdefulla delar och sälja dem själv. Återvinning bildelar skyddar miljön och hjälper andra människor råd med delar som kan vara för dyrt om man köper nytt. Vet värdet på bilen

innan du säljer din bil till en bilskrot, lära sig mer om sitt värde. Beroende på bilens ålder, skick och miltal, kanske du kan sälja eller donera bilen för mer än en bilskrot är villig att betala.

Att uppskatta bilens värde, slå upp det i Kelley Blue Book (tillgänglig online eller i tryck).
p Om bilen är i gott skick, överväga att sälja det. Läs mer om citron lagar i ditt tillstånd för att säkerställa att bilen är tillräckligt bra för att sälja.
P Om det finns några allvarliga problem som ofta förhalningar transmission problem eller läcker bilen olja, inte säljer det så citron lagar skyddar köpare från att köpa dessa typer av fordon.

Donera bilen eller sälja den till ett skrotupplag finns andra alternativ att överväga om bilen bedöms i dåligt skick och är osäljbara.

Kontakta skrotningsanläggningarna att jämföra erbjudanden

Kontakta lokala skrotningsanläggningarna, U-Pull It gårdar och andra platser som köper metallskrot. Hitta kontaktuppgifter på nätet eller i telefonkatalogen.

Du kan behöva ta bilen till skroten för inspektion innan försäljningen är klar. Skroten förvaltare letar efter nyare delar som de kan sälja. Om du nyligen bytt ut motorn eller små delar på motorn, nämna det vid inspektionen.

Navkapslar, transmissionsdelar, bränsleinsprutningssystem, bälten och andra delar i gott skick öka mängden du får för fordonet.
p Om ditt fordon är gamla och fylld med gamla delar som inte kan återanvändas, kan skroten vägra att köpa fordonet eller det kan erbjuda att återvinna den för en avgift.

Visit minst två skrotningsanläggningarna att hitta det bästa erbjudandet för din bil.
Hur sälja Bildelar
p Om du är kunnig om bilar och bildelar , säljer dessa delar själv genom att hålla en loppmarknad eller genom att sälja delar online.

försiktigt bort delarna och inspektera dem innan de säljs. Annonsera dessa delar i en online klassificeras webbplats eller placera dem upp för bud på en auktion webbplats.

Tänk på att du måste betala frakt, så faktor denna kostnad i din prisklass.

Om du inte vill sälja enskilda bildelar, kan du sälja hela bilen. Annonsera att bilen säljs "i befintligt skick" för delarna bara. Detta kommer att hindra dig från att bryta mot några citron lagar och skydda dig från en potentiell rättegång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150588.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.