Guide prissättning en gammal bil

Du vill sälja din gamla bil men är inte säker på vad det är värt. Du har bokstavligen en bana av prissättning resurser till hands via Internet. Även dessa platser ger utmärkt vägledning för prissättning din gamla bil, och gör dina läxor är viktigt, finns det några andra faktorer som du måste tänka bortom Kelly Blue Book s klistermärke pris. Saker du behöver
mekanisk inspektion
Vehicle records
Visa fler instruktioner
1

Inventering insidan av bilen. Gör anteckningar med uppgifter om bilens egenskaper och tillstånd. Notera de automatiska och makt egenskaper (fönster, lås, luftkonditionering), klädsel och dess nivå av slitage, antalet passagerare på bilsäten, modell, märke och körsträcka. Lista allt som inte fungerar (vindrutetorkare, säkerhetsbälten, radio).
2

Undersök utsidan av bilen. Kontrollera kroppen för repor och bucklor. Kontrollera att strålkastare, bakljus och ljus bryta alla fungerar korrekt. Kontrollera däcken för slitage. Lista dina resultat tillsammans med resultaten av interiören inventeringen. Du kommer att behöva denna information för att hjälpa dig att avgöra vad bilen är värd och försäljningspriset.
3

Ta bilen till en mekaniker för en inspection.It är viktigt att du vet att villkoret av motorn innan du försöker att sälja bilen. Den presumtive köparen kommer sannolikt vill ha bilen såg över av en mekaniker liksom, så, om du inte vill bli blindsided av någon under-the-hood problem, har bilen checkat ut
. 4

Använd den information du har samlat om bilens tillstånd att ta reda på vad din bil är värd. Du kan kolla in Kelly Blue Book (den vanligaste referens för bilpriser i USA) från ditt lokala bibliotek eller på nätet. Du måste leta upp din bil genom att märke och modell och sedan använda bilens egenskaper. Detta kommer att ge dig en prisklass för ditt fordon.
5

Titta på prisintervallet utsetts av KBB (eller annan bedömning guide), som bör ta hänsyn till region i landet (eller zip code) där du planerar att sälja bilen. När du har denna information, måste du bredvid överväga förmildrande omständigheter, till exempel nuvarande ekonomiska förhållandena, dina möjligheter reklam, din stad befolkning och så vidare. Efter factoring denna information i prisklass, välj ett begärt pris lite högre än vad du skulle vilja få för bilen. Detta kommer att möjliggöra ett visst utrymme för köparen att förhandla om priset utan att tvinga dig att betala för ett för lågt belopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150544.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.