Hur man beräknar Value Bil Avskrivningar

Beräkna avskrivning värdet av ett fordon är ett användbart verktyg när du handlar för en bil, eller när du förbereder att sälja en bil du redan äger. Avskrivningar värden kommer att ge dig en korrekt uppskattning av vad ett fordon kommer att vara värd flera år på vägen - eller vad det är värt nu, om du har ägt den i ett par år. Avskrivningar betyg av olika fordon kan variera enormt, beroende på märke och modell, samt extra utrustning och körsträcka. Saker du behöver
Kalkylator Review Fordon VIN (Vehicle Identification Number)
Visa fler instruktioner
1

Bestäm den återstående andelen av fordonet du behöver beräkna avskrivningar av. Kvarvarande procentsatser kan nås online på en mängd olika källor (se Resurser).
2

Hitta ursprungliga MSRP av fordonet. Om du har det ursprungliga fönstret klistermärke, kommer denna information att vara längst ned i högra hörnet. Om du inte har fönstret klistermärke, kan du ringa en återförsäljare som säljer märket på bilen och be dem att slå upp det. Det rekommenderas att kontakta en återförsäljare och ge dem specifika VIN (här 17 siffrigt nummer hittas på fordonet vid den nedre delen av förarsidan vindrutan). Internet har ungefärliga MSRP intervall finns, men fordonet kan ha byggts med extra utrustning.
3

Multiplicera den återstående andelen av den ursprungliga MSRP. Detta kommer att vara bilens skrivs värde. Ett exempel skulle vara en MSRP av $ 20.000 och en två år rest på 66 procent. Den tvååriga avskrivningar värde skulle vara $ 13.200.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150576.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.