Hur man skriver ett brev till en välgörenhet för en bil donation

Om du har en gammal men fungerande bil som du skulle vilja att handla i stället rusta upp, överväga att donera den till en värdig välgörenhet som kan sälja det på auktion. Du kan donera din bil, lastbil, skåpbil, buss, båt eller motorcykel i utbyte mot ett skatteavdrag och göra en god gärning för ditt samhälle och samtidigt gör en god gärning för din plånbok på skatt tid. Din välgörenhet bil donation bör åtföljas av ett brev från er som beskriver tillståndet i bilen, dess uppskattade värde och dina kontaktuppgifter. Viktigast bör ditt brev inkluderar även en begäran om en förklaring av försäljningen till att omfatta med dina skatteavdrag på skatt tid. Instruktioner
1

Välj den välgörenhet du vill donera till. Habitat for Humanity, Arthritis Foundation, den March of Dimes, Feed the Children, Breast Cancer Society och många lokala stationer NPR har alla program bil donation. Uppföljning genom att forska på välgörenhet och få adress och (om möjligt) kontaktuppgifter för donation officer.
2

Besök en mekaniker eller värderingsman för att få försäljningspriset på bilen för ditt brev. Var medveten om att din bil kan faktiskt sälja för mindre på auktion, men uppskattningen kommer att ge dig och välgörenhet ett bra pris för att arbeta när du förbereder din skatt och som välgörenhet förbereder vård till salu.

3

Lägg ut ditt brev som en vanlig affär brev med ditt namn och adress i det övre högra, den dag några rader nedan till vänster, och välgörenhet namn och adress nedan så. Inkludera en vanlig hälsning som "Kära [donation officer]" eller "Till den det berör."
4

stat som du donera din bil till välgörenhet i första stycket i Ert brev. Innehålla relevant information som märke, modell och registreringsskylt stat och VIN-nummer. Ange även eventuella mekaniska problem bilen har haft, liksom dess allmänt slitage, så att kärleken kommer att kunna bedöma dess tillförlitlighet.
5

Inkludera uppskattade verkliga marknadsvärdet för bilen och begära en redogörelse för försäljning för dina poster när välgörenhet faktiskt säljer bilen. I redovisningen av försäljningen skall innehålla: brutto försäljningspriset på fordonet (om de säljs för mer än $ 500), år, märke, modell och VIN information, ett uttalande om att fordonet såldes mellan två oberoende parter, och ett uttalande om att du fått några varor eller tjänster i utbyte mot din donation.
6

Inkludera en vanlig stängning som "vänliga hälsningar," följt av ditt namn och underskrift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150650.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.