Hur man säljer en bil i British Columbia

Att sälja en bil kan vara frustrerande och tidskrävande, men med lite förberedelse och framsynthet ska du kunna sälja din bil lätt i British Columbia. Den Insurance Corporation of British Columbia (ICBC) är den styrande provinsiella organ som ansvarar för försäkring, registrering och licensiering förare och fordon. Du kommer att behöva bekanta dig med deras regler. En hel del gratis reklam tjänster är tillgängliga för att publicera din bil försäljning. Saker du behöver
Försäkring
Original fordonsregister
Transfer skattsedel
Visa fler instruktioner
1

Forskning ditt märke och modell av fordon. Bestäm vilket skick bilen är i och vad marknaden värderar den har. Besök Kelley Blue Book webbplats (se referenser) för att leta upp din bil. Du kan prissätta bilen strax över marknadspriset, om du tror att det har extrafunktioner som gör det mer värdefullt. Pris det lägre för en snabbare försäljning.
2

Rengör din bil och göra några smärre reparationer så att det ser sitt bästa. Bilar som ser välskött är mer tilltalande för köpare.
3

Samla alla relevanta kvitton, särskilt för något extra som du har lagt på din bil. Om du bor i Greater Vancouver, kommer din bil har haft en inspektion Air Care. Har rapporten klar. Dess också en bra idé att köpa en rapport fordon historia för att visa potentiella köpare.
4

Gå till en Autoplan mäklare (se ICBC webbplats för platser) och få formen överlåtelseskatt du behöver när du säljer bilen.
5

Annonsera din bil. Craigslist, Kijiji, UsedVancouver och Autotrader är bara några ställen du kan lista din bil. Var noga med att inkludera all information pertinet till konsumenterna. Detta kan bidra till att begränsa antalet samtal du får från människor som inte är riktigt intresserad men bara vill ha mer information. Var ärlig om eventuella fel bilen har eller något arbete den behöver. Du kan också annonsera genom att sätta skyltar på bilen och i din trädgård, och genom att berätta för dina vänner och familj för att sprida ordet.
6

Sälj din bil när du har hittat rätt köpare. Du ska inte acceptera personliga checkar. Kassa, postanvisningar eller certifierade kontroller är de säkraste betalningssätt. Du kommer att behöva ta bort dina registreringsskyltar, försäkring och registrering. Ge registreringen till den nya ägaren. Fyll i formuläret överlåtelseskatt. Gå med köparen till en Autoplan mäklare och ge honom registrering och överföring papper och har honom slutföra pappersarbetet. Medan du är på Autoplan mäklare kan du ha mäklaren avboka eller överföra försäkring från din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150708.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.