Hur man säljer en bil när du fortfarande är skyldig pengar på ett lån

Om du vill sälja vår bil själv, men du fortfarande är skyldig pengar på det, måste du göra en del efterforskningar och du kommer att behöva spendera lite pengar. Din forskning kommer att kretsa kring att bestämma vad vården är värt - detta kan göras online. Dina pengar kommer att gå till att göra det så presentabel som möjligt för potentiella köpare. Bortsett från att strukturera en bil affär där du behöver för att betala av en långivare skiljer sig bara i ett fåtal avseenden från att sälja en bil under några andra omständigheter. Saker du behöver Málaga Telefon
$ 150 till $ 300
Visa fler instruktioner
1

bestämma hur mycket du är skyldig på din bil. Ring långivaren och få payoff. Ränta på auto lån tillfaller dagligen, så be om en 30-dagars payoff. Om långivaren inte kommer att ge en 30-dagars payoff, se till att du får per diem på lånet. Per diem är den ränta som tillfaller dagligen. När du har per diem du kan räkna din egen 30-dagars payoff. Multiplicera det dagtraktamente med 30 och lägger till den payoff. Till exempel, om utbetalningen är $ 10.000 och den per diem är $ 3, då den 30-dagars payoff skulle vara $ 10.090. Det är den summa pengar långivaren kommer att behöva släppa titeln till fordonet.
2

Därefter bestämmer vad bilen är faktiskt värt. Det finns flera webbplatser som du kan konsultera för att hjälpa till med detta. Hitta några länkar i avsnittet Referenser. Du vill detaljhandeln värde. När du har denna information, avgöra din fråga pris. Fråga inte för lite för din bil eftersom potentiella köpare inte vill betala din fråga pris, så du kan lika gärna börja högt och låt dig själv utrymme att förhandla. Om din bil är värd mer än payoff, det är bra. Till exempel kan du sälja din bil för $ 15.000 och payoff är $ 12.000. Skicka $ 12.000 av pengarna till banken för att få titeln och satte den andra $ 3.000 i fickan! Många gånger är dock payoff högre än vad du kan få för din bil. Detta kallas negativt eget kapital eller vara "upp och ner." Du kan fortfarande sälja bilen, men du måste ha pengar för att skicka banken att släppa titeln. Om du inte har tillräckligt med pengar, kan du få en signatur lån eller förskott på ditt kreditkort för att kompensera skillnaden. Till exempel är din payoff $ 15.000, men du kan bara sälja din bil för $ 10.000. Du måste komma med en ytterligare $ 5.000 till skickar till banken för att släppa titeln. Du kan inte sälja bilen utan att få en tydlig titel!
3

Nu är det dags att varor och reklam för din bil. Spendera ca $ 100 på en bra detalj butik och har bilen noggrant detaljerat. Ta bort alla dina personliga tillhörigheter från bilen och göra det ser ut, luktar och känns så bra som möjligt. Du vill inte behöva be om ursäkt för att potentiella köpare på bilens utseende. Nästa, skriva en bra annons för din lokaltidning. Nämn alternativen bilen har som läder, månen tak, aluminiumfälgar, etc. Inkludera ett element för att lägga till mystik och brådskande att lägga. "Motiverad säljare, nedsatt pris!" fungerar bra. Du kanske inte vill sätta priset i tidningen eftersom det kommer att ge folk en anledning att ringa. Kör en Carfax på din bil, skriva ut den och lägg den i handskfacket. Potentiella köpare vill veta att de inte ska köpa en bärgad eller märkesvaror titel fordon. Se till att du sätter en till salu skylt i bilen och parkera i högtrafikerade delar av köpcentra, etc., när du är ute och omkring.
4 p Om din annons är effektiv och dina till salu tecken synlig, kommer du att få samtal från folk som vill se din bil. Vid möte med potentiella köpare, berätta om alla fantastiska saker som du tycker om bilen. Visa dem din Carfax rapport och dina poster underhåll. Prova och bygga värde i fordonet. Påminn dem om att eftersom du är en privatperson som de kommer att spara pengar på skatter och återförsäljare avgifter. Om köparen gör ett erbjudande mindre än din fråga pris (och de kommer förmodligen), gör ett motförslag. När du och köparen kommit överens om ett pris få pengarna i kontanter eller en bankväxel. Du vill inte ha en köpare tar köra iväg i bilen bara för att få sin check studs! När du har fått betalt för bilen få titeln så snart som möjligt. Skicka din utdelning i form av en bankväxel via overnight post. Så snart du får den titeln, ringa köparen och ge det till dem utan dröjsmål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150545.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.