Hur man tar bort kylaren från en 2000 BMW 540i

Ibland kan din 2000 BMW 540i radiator skadas eller bli igensatta, vilket kräver att du tar bort tanken att få den reparerad eller utbytt. Kylaren på BMW 540i är fäst med bultar till de vertikala stödfästena som håller fast den vid fordonets ram. Ta bort kylaren tanken är ett jobb som kan göras utan alltför mycket besvär om en timme eller två. Du kan ta bort tanken själv och spara pengar. Saker du behöver
skruvnyckel
Drain Tänger pan
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lossa den negativa batterikabeln av 2000 BMW 540i från batteriet inlägg med en U-nyckel för att förhindra elektriska stötar medan du tar bort kylaren. Placera ett uppsamlingskärl på marken nedanför dräneringsventil på passagerarsidan av kylaren tanken.
2

Ta av locket från toppen av radiatorn tanken och sätta den ur vägen. Ta bort locket från kylvätska överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet och lossa gummislangen kylvätska overflow från toppen av radiatorn. Addera 3

Öppna avtappningsventil i botten av radiatorn tanken med en tång och låt kylvätskan rinna helt ut ur kylaren. Lossa skruvtvingarna på kylarslangar i toppen och botten av kylaren med en skruvmejsel.
4

Ta kylarslangar från metallflänsar på baksidan av kylaren och lossa kylfläkten svepning från baksidan av kylaren med en skruvmejsel. Flytta kylfläkten svepning tillbaka från kylaren och lossa skruvarna som håller fast kylaren till stödfästena på fordonet med en hylsnyckel.
5

Lyft radiator tanken upp och ta bort den från 2000 BMW 540i motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69954.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.