Hur man installerar en radiator i en 1995 SC2 Saturn

Radiator misslyckanden är ett vanligt problem som bilarna blir äldre. Radiatorn i 1995 Saturn SC2 är en enkel ersättare, men du måste göra en del arbete under fordonet, eftersom radiatorn inte är monterad helt från ovan, som det är i många bilar. Räkna med att spendera ungefär en timme att utföra swap. Du behöver minst sju liter kylvätska att fylla på systemet. Köp två liter pre-mix eller en gallon av frostskyddsmedel. Saker du behöver
7 qt. drainpanSocket wrenchSocket set, metricPliersWrench set, metrisk (för modeller med automatisk växellåda) Jack2 pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Öppna locket på kylvätsketanken. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort pluggen i botten för att tappa ur kylvätskan.
2

skruva isär luftfiltret och flytta den ur vägen. Det är i mitten av motorrummet, i framkant. Du kan behöva koppla bort luftslangen från det för att göra plats.
3

Lossa övre kylarslangen. Tryck ihop flikarna på klämman med en tång för att lossa den. Om modellen har en automatisk växellåda, måste du använda en skiftnyckel för att ta bort den övre raden växellådsolja från kylaren.
4

Unbolt kylfläktaggregat från kylaren och koppla den nedre kylarslangen .
5

Lyft fordonets front och stödja det på ett par pallbockar. De lyftpunkter är precis bakom framhjulen, där kroppen panelen är ansluten till underredet. Unbolt och ta bort stänkskyddet under kylaren.
6

Koppla den nedre raden oljekylaren om din bil har en automatisk växellåda. Ta bort de två skruvarna som fäster kondensorn fästet till kylaren. Häng kondensorn ur vägen med en bit ståltråd.
7

Ta bort muttrarna och fästen som håller toppen av kylaren på plats. Ta bort kylaren från fordonet. Installera den nya kylaren efter den omvända proceduren.
8

Fyll kylvätsketanken till den kalla linjen. Kör motorn med locket av för att lufta systemet. Fyll på kylvätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69625.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.