Hur man byter en Subaru termostat

Subaru motorerna utnyttjar en blandning av frostskyddsmedel och vatten för att upprätthålla en stabil arbetstemperatur. Termostaten, som ligger strax under vattenpump, styr flödet av vatten in och ut ur motorn. När motorn är kall det håller vatten från cirkulera, så att motorn kan wam upp snabbt. När motorn har värmts upp termostaten öppnas och tillåter motorns kylmedel att strömma från kylaren till motorn. Det är lätt för fordonsägaren att ersätta en Subaru termostat. Allt som krävs är några enkla verktyg och en timme eller två. Saker du behöver
Wrench in
Automotive jack
Jack står
Spillolja samling pan
Tänger
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Spetstång
Flat rakblad
RTV silikon
Byte termostat packning
Antifreeze
Vatten
insexnyckel ställa
Visa fler instruktioner
Tömning av Kylsystem

1

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol genom att lossa bulten med en skiftnyckel. Dra sedan klämman utanför terminalen.
2

Höja fordonets front med en bil jack, och stödja den med domkraften placeras under ramen.
3

Tryck nedåt på kylarlocket och vrid motsols med handen för att lossa den. Dra bort kylaren.
4

Placera en spillolja samling pan under petcock ventilen i det nedre högra hörnet på kylaren. Öppna petcock ventilen genom att vrida det moturs med tång. Låt kylsystemet tömmas helt.
5

Stäng petcock ventilen genom att vrida den medurs, med en tång.
Demontering av termostat
6 < p> Leta termostaten på den nedre delen av vattnet pumpenheten. Det kommer att vara på undersidan av motorn på framsidan av motorblocket.
7

Lossa slangklämman som håller fast den nedre kylarslangen till termostaten, med en stjärnskruvmejsel. Dra den nedre kylarslangen från termostaten med handen.
8

Skruva ur de två skruvarna som håller fast termostathuset till botten av vattenpumpen, med hjälp av en hylsa. Dra termostathuset från vattenpumpen, med din hand. Bänd inte mellan huset och vattenpump med en skruvmejsel. Det kan orsaka framtida läckor.
9

Dra termostaten från vattenpumpen, använder nål-tång. Notera vilken sida av termostaten pekar nedåt innan du tar bort den. Den nya termostaten ska monteras i samma riktning. Dra termostaten packningen från vattenpumpen, med vass tång
10

. Rengör anliggningsytorna på både termostathuset och vattenpumpen, att använda en platt rakblad.
Installera termostat
11

Coat båda sidor av den nya termostaten packningen med en tunn film av RTV silikon, med fingret. Lay termostaten packningen över passande yta på termostathuset.
12

Ställ den nya termostaten i termostathuset. Se till att den är orienterad i samma riktning den gamla var.
13

Lyft termostathuset på plats på undersidan av vattenpumpen. Skruva i de två skruvarna som håller fast termostathuset till undersidan av vattenpumpen, med hjälp av en hylsa
14

Skjut den nedre kylarslangen på vattenpumpen bostäder, med din hand. Skjut slangklämman över både den nedre kylarslangen och termostathuset, och dra åt klämman, med en stjärnskruvmejsel. Addera Påfyllning av Kylsystem
15

Sänk fordonet.
16

Fyll kylaren med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten.
17

Ställ kylarlocket på påfyllningshalsen på kylaren. Tryck ned och vrid locket medurs med handen för att dra åt den.
18

Skjut marken kabeln på batteriets minuspol, dra sedan åt bulten med en skiftnyckel.
19

Starta motorn. Visuellt efter läckor.
20

Leta kylningen skruven systemet blödning på toppen av kylaren strax ovanför den övre kylarslangen montering. Öppna blödning skruven genom att vrida den moturs med en insexnyckel. Låt motorn gå i ungefär fem minuter. Stäng blödning skruven genom att vrida den medurs med en insexnyckel.
21

Lägg mer kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69459.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.