Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Mitsubishi Eclipse

Kylsystemet är avgörande för Mitsubishi Eclipse verksamhet och det är nödvändigt för att leta efter läckor för att hålla den igång ordentligt. Om du fångar en läcka i ett tidigt skede innan det gör allvarlig skada, kan det spara dig en hel del huvudvärk och bilmekaniker reparationsfakturor. För att utföra denna uppgift kräver ingen djupgående mekanisk kunskap. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Mitsubishi Eclipse från sin vanliga parkeringsplats och kontrollera området undertill för någon läckt kylvätska. Eftersom kylvätska är vanligen blå, orange, röd eller grön, borde du inte ha några problem spotting något läckage på marken. Men även om du inte ser några läckt kylvätska, betyder det inte att du inte har en läcka.
2

Öppna huven och undersöka vattenpumpen och packningen för alla tecken på läckage. Vattenpumpen är inklämt mellan kylaren och motorblocket. Packningen är vad fäster och tätar vattenpumpen på motorblocket. Kontrollera om nytt kylmedel, missfärgning eller korrosion runt dessa områden.
3

Ta en ficklampa och kontrollera radiator för läckor. Skanna undersidan av kylaren, som rock och väg skräp kan skada detta område under normal drift av Mitsubishi Eclipse. Återigen, titta efter något nytt kylmedel, korrosion eller missfärgning, som är säkra tecken på läckage.
4

Kontrollera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Eftersom dessa slangar gummikomposit, de är mottagliga för utbuktning, sprickbildning och delning. Kontrollera de platser där varje slang ansluter till kylsystemet, eftersom dessa anslutningar kan lossna på grund av motorns vibrationer.
5

Vrid kylarlocket ett helt varv, steg tillbaka, vänta några minuter och sedan helt bort kylarlocket. Var ytterst försiktig öppning kylaren, eftersom det kan bryta ut och bränna någon i området på grund av inre tryck. Se till att kylaren är sval vid beröring innan du försöker ta bort locket.
6

Fyll kylaren med ny kylvätska, starta motorn och vrid värmaren inställningen till högt. Låt Mitsubishi Eclipse att köra i cirka 15 minuter.
7

Stäng av motorn och kontrollera slangar, vattenpump, packningen och radiator igen för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, ta bilen till ett kylsystem specialist för att testa för en intern läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69181.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.