Hur man byter en kylfläkt Motor i en 2001 VW Beetle

Kylfläkten är en av de viktigaste komponenterna i Volkswagen Beetle kylsystem. Om fläkten inte fungerar, men fläktbladen själva är i gott skick, är fläktmotorn den troliga problem och behöver bytas ut. Du måste ta bort fläkten med motor för att ändra det. Det är dock möjligt att ta bort fläkten och dess motor ur bilen utan att höljet vilar i. Du behöver
Jack
Jack står
skruvmejsel
Wrench

Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Hissa upp bilen på åtminstone dess främre ände, med hjälp av domkraft. Stöd den på pallbockar.
2

Ta av det undre motorkåpan genom att ta bort sina skruvar med skruvmejseln. Lossa de elektriska anslutningarna till kylfläkten.
3

Lossa clipsen till kabelnätet, ligger i slutet av den långa slangen som sträcker sig från fläktmotorn. Ta bort de tre bultarna som fixerar fläkten till höljet med en skiftnyckel, dessa bultar är vid ändarna av de tre "grenar" av fläktmotorn
4

Få bort fläkten från höljet genom att dra den. utåt något. Guide den ur motorrummet underifrån. Se till att alla ledningar klipp tas bort. Rör inte kylarpaketet kylning när du tar bort fläkten.
5

Lossa de tre skruvarna längs omkretsen av fläktmotorn. Separera fläktmotor från bladen.
Installation
6

Montera motorn ersätter fläkten till fläktbladen, med hjälp av bultar och skiftnyckel.

7

Guide fläkten upp och på plats på höljet. Bolt den på plats med bultar och hål på de tre grenarna. Anslut ledningsnätet "hållarklammer och de elektriska kontakterna.
8

Sätt tillbaka den undre motorkåpan och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69424.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.