Hur man tar bort vattenpumpen från en 1998 Chevy Blazer

Som en bil åldrar och fler och du placerar mer miles på den ursprungliga fabriken delar, sannolikheten för sådana komponenter som inte ökar. I fallet med vattenpumpen av en 1998 Chevy Blazer, de viktigaste faktorerna inkluderar ordentlig kylvätska underhåll och Serpentine belt. När vattenpumpen börjar läcka eller stängs helt, är det dags att ta bort den gamla och installera en ny pump innan Blazer kommer att fungera ordentligt. Saker du behöver
1/4-tums enhet skiftnyckel
dräneringskärlet
skiftnyckeln
5/16-tums mutterdragare
Number 3 stjärnskruvmejsel
10 skiftnyckel mm socket
3/8-tums spärrnyckel
37 mm skiftnyckel
13 mm fast nyckel
14 mm hylsnyckel
Utility rakkniv eller färgskrapa
Visa mer Instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur motorn i ett avlopp pan med en 1/4-tums enhet skiftnyckel. Koppla batterikablarna med en skiftnyckel
2

Placera vattenpumpen i Chevy Blazer,. Du hittar det intill generatorn nära framför bilen, direkt bakom remskivan som driver pumpen. Unbolt luftkonditioneringen kompressor med en 5/16-tums mutterdragare och skruva upp den med hjälp av ett antal 3 stjärnskruvmejsel. Flytta kompressorn så att du har tillgång till kylaren övre fläktkåpa. Ta bort kåpan med en 10 mm hylsnyckel för bättre tillgång till den faktiska vattenpumpen och remskiva.
3

Skjut serpentin remspännaren med en 3/8-tums spärrnyckel att möjliggöra enkel avlägsnande av bältet. Ta bort kylfläkten med en 37 mm fast nyckel och remskiva med en 13 mm fast nyckel. Du bör nu ha tillgång till de skruvar som håller pumpen.
4

Ta bort skruvarna som ansluter pumpen till motorblocket och andra delar av bilen med hjälp av en 14 mm hylsnyckel. Du kan hitta bultarna svårtillgängligt, och det kan ta lite tid att få rätt vinkel för verktyget. Dra på vattenpumpen, det ska komma ut lätt. Använd ett rakblad eller skrapa bort packningen från pumpen anslutningen.
5

Rengör skruvarna innan du installerar den nya pumpen. Följ anvisningarna i omvänd att installera en ny vattenpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69953.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.