Hur man installerar en 5,9 liter Vattenpump

Vattenpumpen på Dodge 5,9 liters motorn är hjärtat i motorns kylsystem. När pumpen börjar gå dåligt, kan du höra ett högt gnisslande ljud som kommer från det som visar lagret är skjuten. Ett annat sätt att kontrollera att pumpen är att leta efter betydande läckage av kylvätska. Medan vissa läcker är normalt, är betydande vätskeförlust en indikator på att pumpen är dåligt. I varje fall kommer resultatet att bli en överhettad motor, vilket kan leda till mer betydande och dyrbara skador. Det tar ungefär en och en halv timme att byta vattenpumpen på motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Wrench in
Scraper
Skruvmejsel
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
Show Mer Instruktioner
1

Öppna Dodge motorrummet och koppla bort minuskabeln från batteriet. Öppna avtappningsventil på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i pannan. Ta bort AC kompressorn från fästet med hjälp av en hylsa och spärrskaft om din Dodge har ett AC-system.
2

Ställ in stoppklossar bakom bakhjulen i Dodge. Lyft den främre änden av trucken med hjälp av bil-uttaget. Placera en pallbock under Dodge nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta generatorn och fästet med en hylsa och spärrskaft. Ta bort remskivan vattenpumpen med en skiftnyckel för att lossa bultarna.
3

Koppla nedre kylarslangen med en skruvmejsel för att lossa klämman. Ta vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen och gamla o-ringen från motorblocket. Kassera O-ringen. Sätt en ny O-ring på motorblocket tillsammans med vattenpumpen. Montera skruvarna och dra dem med en hylsa och spärrskaft.
4

Anslut den nedre kylarslangen och dra åt slangklämman med hjälp av skruvmejseln. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt bultarna med en skiftnyckel. Montera generatorn fäste och generator med en hylsa och spärrskaft. Dra åt justerskruven på generatorn för att lägga spänning på Serpentine belt.
5

bort stödbenet från under Dodge. Sänk bilen till marken. Placera AC kompressor i fästet och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft om din Dodge har AC installerat. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta bilen och kontrollera området för läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70072.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.