Hur man ladda ett Conditioner Vehicle Air

Om bilens klimatanläggning inte blåser kall luft, kan det behöva laddas med mer kylmedelsånga. Du kan få en burk av köldmedium och ladda systemet via en tjänst slang. Du måste använda R134a köldmedium, om inte bilen gjordes före 1995 (dessa bilar behöver R12, vilket är dyrt och svårt att komma med). Du vill inte att överladda eller TA FÖR LITET BETALT AV systemet om du vill att det ska fungera igen. Saker du behöver
R134a köldmedium
Recharge tjänsten slang
Hög tryckmätare
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

hitta tjänsten rördelar på bilens luftkonditioneringssystem. Det finns en låg passning i sidled på eller nära sugslangen linje från ackumulatorn till kompressorn, och en hög sida montering på linjen som går från kompressorn till kondensorn.
2

Förbered köldmedium kan genom att ansluta en slang ladda service och ventilen till det. Vrid ventilen på att punktera kan upptill, vrid tillbaka ventilen långsamt för att låta lite köldmedium i slangen och blåser luft ut ur den. Stäng ventilen för att förhindra extra köldmedium från att fly.
3

Anslut tjänsten slangen till den låga sidan passar så fort du stänger ventilen. Anslut den inte till i överkant montering - det är för mycket press från den änden, och slangen bör inte passar ändå. Håll burken upprätt hålla köldmedelvätskan från att komma in i slangen.
4

Bifoga ett högt tryckmätare till i överkant montering.
5

Ha en andra person start fordonets motor och vrid luftkonditioneringen upp till max. Öppna ventilen tjänsten slang och kylmedelsånga kommer att flöda in i systemet. Personen i bilen ska känna A /C luft blir kallare.
6

avläs utslaget på mätaren. Stoppa laddning av systemet när mätaren läser mellan 225 och 250 PSI.
7

Stäng slangen ventilen och stäng av motorn när du är klar laddar systemet. Se till att ventilen är stängd innan du kopplar bort slangen från underkant tjänsten montering. Koppla mätaren från hög montering och ersätta locken på båda beslag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69286.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.