Hur man installerar ett värmeelement i en 1993 Chevy S-10

Värmaren kärna, som fungerar som en liten radiator för ett fordons värmesystem, monteras under instrumentbrädan på passagerarsidan på en 1993 Chevy S-10 lastbil. På denna modell, behöver du inte att helt ta bort instrumentpanelen för att komma åt värmeelementet som du gör på många andra fordon. Värmaren kärna som används i den här lastbilen är större de som används på vissa nyare fordon. Saker du behöver
Wrench
Stora Tänger container
skruvmejsel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla värmeelementet
1

Koppla truckens negativa batterikabeln.
2

Öppna avtappningspluggen i botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i en stor container.
3

bryta värmaren slangarna från motorrummet sidan av brandväggen genom att lossa slangar klämmor med tång.
4

Reach under instrumentbrädan i kupén och ta bort skruvarna som håller s värmeelementet bakre luckan till kåpan med en skruvmejsel. Ta bort locket.
5

Lossa och ta bort remmen eller hållare som monteras på värmeelementet med skruvmejseln, ta bort värmeelementet ur sin hatt och väska.
Installera det nya värmeelementet
6

Placera värmaren kärnan i ärendet och kärnans rör genom huven, vilket gör att du inte skadar rören. Montera konsolerna eller remmar vid ändarna av kärnan och fäst dem med fästskruvarna.
7

Anslut värmeelementet bakre luckan och säkra sina fästskruvar med skruvmejseln.
8

Anslut Värmeslangarna till de centrala rören genom brandväggen i motorrummet och anslut sedan den negativa batterikabeln.
9

Fyll kylvätska i kylaren, vilket gör att du har stängt avtappningspluggen undertill. Använd en färsk blandning av frostskyddsmedel och vatten om den gamla kylvätskan är smutsig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69525.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.