Hur man installerar en 2001 Dodge Durango Radiator

Radiatorn är viktigt att alla bilens kylsystem, skickar värmen från motorn och kylarvätska ut genom fordonets front. Installera en ny radiator i din Dodge Durango lastbil innebär att ta bort den gamla kylaren från motorrummet. Demontering och montering av kylaren från 2001 Durango kan vara enkelt, men du måste fortfarande iaktta försiktighet. Detta måste göras när bilen är helt kall, så het kylvätska kan vara mycket farligt. Saker du behöver
Stora Tänger container
Wrench
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Radiator
1

Tappa ur kylvätskan, lossa avloppet montering på kylaren med en tång och låta kylvätskan rinna ut i en stor behållare.
2

Lossa slangklämmorna med en tång och dra de övre och undre kylarslangar från kylaren tillsammans med slangen till radiatorn påfyllningsröret. Koppla svalare linjer vid radiatorns baksida och anslut dem om trucken har automatisk växellåda.
3

Koppla den elektriska kontakten till fläkten.
4

Skruva och ta bort de två fästskruvarna på de övre ändarna av kylaren med en skiftnyckel och sedan lyfta kylaren ur trucken. Addera Installation
5

inspektera tillståndet för kylarens fästen och byt ut dem om de försämrats.
6

Sätt kylaren in i motorrummet och tillämpa de bultar med din nyckel.
7

Anslut kylaren elektrisk fläkt elektriska kontaktdon.
8

Anslut alla slangarna till kylaren, inklusive de övre och undre kylarslangar, kylvätskebehållaren slangen och automatlåda linjer svalare.
9 < p> Fyll kylsystemet med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten. Använd gamla kylvätskan endast om den inte är smutsig eller kontaminerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69592.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.