Hur tar jag bort den nedre kylarslangen från en 1992 Mazda Truck?

Som kylarslangar ålder över tid, de börjar att bryta ner och försämras på insidan. Även om denna effekt är unpreventable, förvärrar det om kylsystemet går okontrollerat. Mazda rekommenderar en grundlig inspektion av kylsystem komponenter var 15.000 miles. Du bör också helt flush och fylla på kylvätska var 24 månader, oavsett hur mycket tid du spenderar köra trucken. En läckande eller brusten kylarslang händer aldrig i ett bra läge - såsom din uppfart hemma. Men med ordentlig och underhåll i tid, kan du undvika skador kylarslangen och andra kylsystem systemfel. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står (2) katalog Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Tänger
Box cutter
Shop rag
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren och dra truckens spaken Huvlås. Höj och stödja huven. Tryck nedåt på kylarlocket och vrid den moturs för att låsa upp den från kylaren. Ta av locket och ställ den åt sidan.
2

Applicera truckens nödbroms och höja den främre änden av lastbilen med en hydraulisk domkraft. Placera en pallbock bakom båda framdäcken under ramen järnväg. Sänk hydraulisk domkraft tills trucken fullständigt vilar på de stödjande armarna på domkraften.
3

glider under den främre änden av trucken under kylaren. Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen i hörnet av radiatorn. Vrid långsamt avtappningspluggen moturs tills ett stadigt flöde av kylvätska börjar komma ut ur gummislang under avtappningspluggen. Låt kylvätskan tömmas från radiatorn, som bör ta 20 till 25 minuter. Stäng därefter avtappningspluggen.
4

Flytta dräneringstråget över så att den sitter under den nedre kylarslangen. Pannan skall vara direkt under slanganslutningen på kylaren. Om slangen har en skruv spänning klämman som håller den på plats på kylaren, använd en hylsnyckel för att lossa klämman och dra tillbaka klammern 6 inches på slangen. Om slangen har en klämma fjäderspänningen på den, använda en tång för att pressa de två metallflikarna på klämman tillsammans dra sedan klämman tillbaka på slangen 6 inches.
5

Dra den nedre kylarslangen från dess anslutning på kylaren. Om slangen inte lossnar, använd en mattkniv och skär ett vertikalt 4-tums skåra i slangen, sedan skal slangen utanför sitt sammanhang.
6

Skjut dräneringstråget över så att det sitter under den nedre kylarslangen s anslutning på sidan av motorn. Ta bort slangen från detta sammanhang precis som du tog bort den från kylaren.
7

Ställ den defekta slangen ner i tråget när det tas bort. Rengör både slang knutpunkter med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69672.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.