Hur man byter en termostat i en 2000 Toyota Sienna

Termostaten i en 2000 Toyota Sienna hjälper till att kontrollera flödet av kylvätska mellan kylaren och motorn. När termostaten misslyckas, kommer kylvätska antingen vara fast i motorn, vilket orsakar en överhettning, eller cirkulerar hela tiden, vilket gör att samma problem. Om din Sienna överhettas, kan det orsaka allvarlig skada på motorn och kan vara dyra att reparera. För att åtgärda problemet måste du ta bort termostaten och ersätta den med en ny, vilket bör ta ca en timme att göra. Saker du behöver
Drain Tänger pan
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte termostat
Byte O-ring
50-50 förspädd kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Placera tråget under mitten av kylaren, strax nedanför petcock. Öppna petcock för hand och tappa ur kylvätskan in i tråget. Pop huven och ta bort locket luftrenaren och slangen med en tång och en 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

skruva isär Motorkylvätskans temperatursensor anslutningar vid termostaten på framsidan av motorn med händerna. Unbolt röret vattenintag från motorblocket, dra sedan bort den med händerna. Observera riktningen på termostaten och ta bort den och beståndet O-ringen från motorn.
3

Ställ ersättare termostaten i samma riktning som originalet och installera ersättare O-ring på den ursprungliga platsen. Skruva fast höljet till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka locket luftrenaren och slangen med en tång och ratchet.
4

Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Starta Sienna och låt den gå i 15 minuter med värmaren inställd på hög position. Stäng av van och låta motorn svalna i en timme. Sedan öppnar kylarlocket och fyll upp kylaren med ytterligare kylvätska tills den når toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69615.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.