Hur man reparerar en Honda Goldwing GL1000 Kylsystem

Honda Goldwing GL1000 är utrustad med en fyrcylindrig, vattenkyld motor. Kylsystemet består av fyra huvuddelar: kylare, vattenpump, termostat och elektrisk fläkt. Alla fyra arbetar tillsammans för att behålla motorns rätt driftstemperatur. Reparera ett kylsystem på den GL1000 kan göras utan att det är nödvändigt att ta bort motorn från ramen. Med några enkla verktyg den genomsnittliga hem mekaniker kan lyckas göra reparationer på någon av kylsystemet komponenterna. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric
skiftnyckel set Spårskruvmejsel
kryssmejsel
Gummihammare
Snap-ring tång
0,0002 bladmått
Pan vatten
Värmekällan
Termometer
Visa fler instruktioner
Kylare
1

Töm kylsystemet i ett avlopp pan och ta bort de två ekollonen som är tokig på toppen av kylaren. Ta bort de två svarta skruvarna i botten av kylaren och dra kylaren något framåt. Kassera den använda frostskyddsmedel i enlighet med lokal lagstiftning.
2

Koppla kabeln går till den elektriska fläkten kontakten. Lossa klämmorna på den övre och undre kylarslangar och dra slangarna är fria från radiatorn. Ta bort kylaren från motorcykeln.
3

Montera kylaren i omvänd ordning mot demonteringen. Placera kylaren på motorcykeln. Anslut den övre och undre kylarslangar och dra åt klämmorna ordentligt. Montera och dra åt de två ekollon muttrarna upptill och de två svarta skruvarna i botten av radiatorn. Fyll på kylsystemet med färsk frostskyddsmedel och kolla efter läckor.
Vattenpump
4

Tappa ur motoroljan och kylvätskan i ett uppsamlingskärl. Blanda inte olja och kylarvätska i avfallsbehållare. De flesta spillolja återvinningsföretag kommer inte att acceptera blandade vätskor. Avlägsna kylaren som beskrivs i avsnitt 1. Ta bort de 4 skruvarna som håller höljet vattenpump till motorn frontluckan.
5

Dra vattenpumpen bort av motorns främre luckan. Knacka vattenpumpen med gummihammare om det krävs för att lossa den. Ta bort de 2 skruvarna som håller utlopp och dra utloppet från motorn. Ta bort skruvarna som håller fast locket motorns framsida till vevhuset och dra bort locket. Avlägsna låsringen säkra pumphjulet i främre motorn fallet med ett par snäpp-ring tång. Dra pumphjulet ur motorn fallet.
6

Ta bort alla O-ringar från pumphjulet och motorns vevhus och kassera dem. Montera vattenpumpen i omvänd ordning mot demonteringen. Montera nya O-ringar på pumphjulsaxeln. Montera pumphjulet i motorhuset och säkra med en snap-ring. Montera locket motorns framsida, utlopp och radiator. Fyll på motorolja och kylarvätska. Starta motorcykeln och kontrollera tätheten.
Termostat
7

bort kylaren som beskrivs i avsnitt 1. Ta bort de 2 skruvarna som håller vattnet utlopp till termostathuset. Ta utloppet och lyft termostaten ut.
8

Testa termostaten genom att infoga en 0,0002 bladmått mellan termostatventil och sits. Sänk termostaten i en panna med vatten med en termometer. Värm vattnet och håller spänningen på bladmått. När ventilen öppnar och bladmåttet glider ut, bör temperaturen vara ca 176-183 grader.
9

Byt termostaten om den öppnar vid fel temperatur eller om det inte öppnas helt. Montera termostaten i omvänd ordningsföljd. Montera termostaten i huset och installera utloppet. Dra åt de två bultarna Vattenuttag och installera kylaren. Starta motorcykeln och kontrollera tätheten.
Kylfläkt
10

bort kylaren som beskrivs i avsnitt 1. Ta bort de två skruvarna som håller fläktkåpan på kylaren.
11

Ta bort de tre skruvarna som håller fläktmotorn till konsolen och ta bort motorn. Fläkt och motor görs till en enhet och måste bytas tillsammans.
12

Montera fläkten i omvänd ordning mot demonteringen. Fäst fläktmotorn på fästet och dra åt de tre skruvarna. Fäst fläkten fästet till kylaren och dra åt de två skruvarna. Montera kylaren och starta cykeln för att leta efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70079.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.