Hur man installerar en Range Rover Vattenpump

Om din Range Rover motorn är överhettad och du har uteslutit termostaten, är chansen att ditt problem är med vattenpumpen och du behöver ändra det så fort som möjligt. En motor som blir för varmt, eller kontinuerligt överhettas tål ytterligare skador och reparationerna blir dyrare. Problem som en blåst topplockspackning kan köra in i tusentals att reparera. Detta är en ganska stor summa jämfört med att helt enkelt byta vattenpump. Du kan byta ut pumpen hemma i ungefär två timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Tänger
Wrench set
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Stäng ventilen på kylaren. Lossa remskivan spännrullen med en skiftnyckel och ta bort Serpentine belt från Range Rover motorn.
2

Ta bort de tre skruvarna på vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel och ta remskivan bort vattenpumpen. Ta bort slangen från vattenpumpen genom att klämma slangklämma med tång och släpper den. Ta bort de nio skruvarna som håller vattenpumpen på motorblocket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket.
3

Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med hjälp av skrapan verktyget. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket. Dra åt nio bultar med hylsa och spärrskaft. Anslut slangen till vattenpumpen genom att klämma klämman med tången och trycka slangen på kopplingen på pumpen.
4

Montera remskivan vattenpumpen och dra åt de tre remskivsskruvar med en skiftnyckel. Korrekt dirigera Serpentine belt enligt diagrammet under motorhuven. Lägg spänning på remmen genom att dra åt kabelstyrrullen med en skiftnyckel. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt muttern på terminalen med en skiftnyckel.
5

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Starta Range Rover och kontrollera din arbetsplats kan ha läckt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70048.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.