Hur till toppen av motorns kylvätska

Motorns kylvätska är det som håller din bil motor från överhettning. Men av naturen, det blir mycket varmt och kan avdunsta genom användning. Därför måste du regelbundet kontrollera och råga. Saker du behöver
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
Lägga Kylvätska på Reservoir
1

Gör din hemläxa. Alla bilar bygger på de senaste 20 åren eller så har en genomskinlig behållare ansluten till radiatorn. Ursprungligen var det tänkt att fånga överfyllda kylmedel, när bilen överhettad, och hindra den från att köra på marken. Nu används det som en reserv för kylaren. Detta är ett bra och säkert sätt att kontrollera och lägga kylvätska om det behövs.
2

Kontrollera vätskenivån genom att notera positionen av vätskan i förhållande till ledningarna ingjutna i plasten. Dessa är olika för olika bilar, men du kan ha två rader "fulla" och "lägg till". Eller du kanske bara ha en som säger "max". Den optimala nivån bör vara strax under "full" eller "maximum" linje.
3

Lyft av locket på behållaren och titta i . Du bör se en ljust grön vätska. Om du inte ser denna vätska, tillsätt lite från flaskan. Du bör lägga tillräckligt för att vätskan skall nå till raden. Om du spiller något, tvätta bort med rent vatten.
4

Sätt på locket på behållaren och du är klar.
Lägg Kylvätska Direkt till Radiator

5

hälla motorkylmedel direkt in i kylaren, är en annan metod. Men, måste detta göras när motorn är kall. Den bästa tiden att kontrollera och /eller lägga kylvätska är på morgonen innan du startar bilen.
6

Öppna kylarlocket genom att trycka ned och vrida åt höger. Titta in och se till att vätskan är strax under påfyllningsröret. Det ska vara ljust gröna.
7

Häll kylvätskan in genom påfyllningsröret tills nivån ligger strax nedanför kanten av halsen. Försök att inte spilla, som kylmedel kan orsaka fläktremmar att glida om Överflödig kylvätska inte avlägsnas.
8

tillbaka kylarlocket. Var säker på att det är tätt. Du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69141.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.