Hur fyller en 2002 Intrepid med frostskydd

Den 2002 Dodge Intrepid erbjöds med en 2,7-liters sexcylindrig motor eller en 3,5-liters sexcylindrig motor och en automatisk växellåda. Trots skillnaden, kylmediet tömning och fyllning är desamma. Båda motorerna har en total kapacitet kylsystem på 9,4 liter och kräver Mopar lång livslängd 5 year/100, 000 mil grön kylvätska. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stor drain Socket pan Mössor och spärrfunktion set
Gängtätning
Stålborste
Linje skiftnyckel satt
5 fot 1 /4-tums Clear slangar
Påfyllningstratt nr 8195
3 liter Mopar förblandad 50-50 lång livslängd kylvätska
Visa fler instruktioner
Avtappning
1 < p> Parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stången. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Lossa locket kylvätsketryck och låta kylsystemet trycket att ventilera. Ta bort locket kylvätsketryck. Öppna kylvätska avluftningsventilen som sitter på termostathuset för 2,7-liters och den nedre insugningsröret för 3,5-liters med raden skiftnyckel. Addera 3

Lyft framsidan av fordonet i luften med domkraft och placera pallbockar under den främre hjälpram av fordonet. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar. Ta ordet jack.
4

Placera drain pan direkt under kylaren avtappningskran. Rotera draincock moturs tills kylvätskan börjar strömma från avloppet pipen. Låt kylvätskan rinna helt från kylaren och stäng kranen värmeelementet avloppet.
5

Placera drain pan under vänster sida av motorn och ta bort bulten kylvätska drain som är precis nedanför grenröret med hylsa och spärrskaft. Låt all kylvätska rinna från vänster sida av motorn. Flytta dräneringstråget till höger och ta bort den högra kontakten kylvätska drain som ligger strax nedanför grenröret med hylsa och spärrskaft. Låt all kylvätskan rinna från höger sida av motorn.
6

Rengör gängorna för pluggarna kylvätska rinna med stålborste och installera en liten mängd gängtätning till plugin trådar. Montera avtappningspluggen i varje sida av motorblocket och dra åt med hylsa och spärrskaft. Avlägsna tråget från under fordonet och förvara det använda kylmediet på ett säkert ställe tills den kan kasseras på lämpligt sätt.
7

Lyft fordonets front av av pallbockar med domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort domkraft.
Fyllning
8

Tryck ena änden av 1/4-tums genomskinliga slangen på kylvätska avluftningsventilen bröstvårtan och rikta den andra änden i ett uppsamlingskärl. Fäst fyllning stöd tratten till tryckflaskan påfyllningshals och pinga spill slangen stängd med det bifogade klippet.
9

Häll färsk Mopar 50-50 kylvätska i den stora öppningen av tratten långsamt tills en jämn ström av kylvätska med några luftbubblor flyter genom genomskinliga slangen. Stäng kylvätska avluftningsventil med raden skiftnyckel. Fortsätt att lägga kylvätska till tratten tills kylvätskenivån når toppen av tratten.
10

bort klippet från spill slangen och låt kylvätska i tratten för att fylla översvämningsdelen av trycket flaska. Ta bort fyllning stöd tratten och installera locket kylvätsketryck. Ta bort den genomskinliga slangen från kylmediet avluftningsventilen och häll den färska kylvätska från dräneringskärlet i en av kylvätska behållare för lagring.
11

Starta motorn och låt den gå. När motorn nått driftstemperatur, stänga av den och låta motorn svalna helt. Med motorn helt svalna kylvätskenivån bör vara mellan "MIN" och "MAX" linjer på kylvätsketanken. Lägg ytterligare kylvätska för att möta denna nivå som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70196.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.