Problem Ändra en bil Termostat

Ändra en bil termostat kan vara en riktig knepig. Ofta termostaten är begravd djupt inne i motorn, under alla de anti-föroreningskontroller, motorhuvar och grenrör. Beroende på motor, kanske du har att spendera en dag att ta bort alla delar för att få till det. Förbered dig noga för detta utmanande arbete, och kom ihåg att om du får saker fel du kan skapa mer arbete för dig själv. Nedmontering och montering
Motorer

har olika anti-föroreningar mekanismer, grenrör, längder av rör och liknande hårdvara som måste tas bort för att komma åt termostathuset. När du tar bort termostaten, kan du hitta bra du glömmer hur dessa olika bitarna passar ihop. För att undvika detta, har en hjälpare med en videokamera till hands. Be hjälpare att fokusera kameran på motorn och spela hur delarna kommer ut. Vid montering av motorn, kan du hänvisa tillbaka till inspelningen om du glömmer hur en del går tillbaka på. Om du inte har en videokamera, ta detaljerade anteckningar på ett anteckningsblock, t.ex. "längre bultar går framför grenröret, kortare skruvar på baksidan."
Stuck delar |

Parts kommer sällan isär när alla skruvarna har tagits bort. Detta beror på att de packningar och sealer har fryst ihop delarna. Aldrig bända komponenterna åt med en skruvmejsel. Många delar är gjorda av aluminiumlegering, en mjuk metall som lätt skadas av en stål-skruvmejsel. Använd i stället en plast färg skrapa försiktigt bända komponenter isär. Försiktigt knacka med en liten gummiklubba hjälper bryta packningen obligationer.
Kylvätska Dränering

Tappa all kylvätska ur systemet innan du tar bort termostaten bostäder. Om du försummar att utföra detta steg, kommer då termostathuset avlägsnas ungefär en liter kylvätska forsa ut. Eftersom du kommer att arbeta på en motor utan kylvätska, se till att motorn är kall innan du börjar.
Termostat Orientering

Håll ett vakande öga på hur termostaten är orienterad i förhållande till motorn. Om installerade bakåt, kommer termostaten fungerade inte och motorn överhettas. Så, när du tar bort termostathuset, anteckna hur termostaten sitter i motorn, eller fotografera eller filma det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69723.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.