Hur Drain & Refill kylare i en 2005 Silverado

Kylsystemet i 2005 Chevrolet Silverado spelar en viktig roll i att hålla din bil i drift. Detta system pumpar kylvätska (frostskydd) genom motorblocket och ut till kylaren, där flytande kylmedel vindar genom en lång, krökt rör som har en fläkt som blåser luft på den för att avleda värmen. Kylmediet pumpas sedan tillbaka till motorblocket för att påbörja cykeln igen. Ibland måste kylmediet skall ersättas eftersom smuts och sediment kan ansamlas, vilket kan leda till skador på motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Handskar
Skyddsglasögon
Rag
trädgårdsslang
Vatten
Kylvätska (även känd som frostskyddsmedel) katalog Container
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Vrid Silverado s motorn och låt den svalna i 45 minuter.
2

Gå under motorn och lokalisera avloppet plugg, som vanligtvis är i ena änden av kylaren. Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen.
3

Öppna avtappningspluggen och låt kylmedelsflödet i dräneringstråget. Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren. Detta utjämnar trycket inuti kylaren och tillåter kylmedel att strömma ut. Använd skyddsglasögon och handskar vid avtappningen, eftersom det är mycket giftigt. Undvik spill av kylvätska på marken eller att komma i direkt kontakt med det.
4

Koppla slangen fäst till toppen av radiatorn. Töm den i dräneringstråget, noga med att inte spilla kylvätskan på marken.
5

Placera en trädgårdsslang i öppningen på toppen av radiatorn.
6 < p> Vrid slangen och låt vattnet rinna genom kylaren tills den kommer ut klart.
7

Stäng avtappningspluggen i botten av radiatorn.
8

Anslut kylarslangen till toppen av radiatorn.
9

Mix 1/2-gallon av ny kylvätska med 1/2-gallon destillerat vatten i en ren behållare.

10

Sätt i en tratt i hålet på toppen av kylaren. Häll långsamt kylvätska blanda in kylaren genom tratten. Häll inte för fort eftersom det tar tid för kylmediet mix att arbeta sig genom kylaren. Fortsätt att lägga till vätska tills du kan se den i öppningen och inga fler luftbubblor kommer upp. Sätt kylarlocket igen.
11

Häll kylvätskan mix i behållaren tills den fyller den markerade linjen "minimum".
12

Starta motorn och låt den på tomgång några minuter. Stäng av motorn och låt den svalna i ungefär en halvtimme.
13

Kontrollera vätskenivåer i reservoaren och kylaren. Om det är lågt, kan det finnas en läcka i systemet och du måste ta din lastbil till en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69955.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.