Hur man fixar en läcka i kylaren på en 1990 Toyota Corolla

Även med en långsam läcka, förlorar allt kylmedel i din 1990 Corolla kan orsaka extrem överhettning förhållanden, som leder till permanent motorbortfall och leder till kostsamma reparationer. Bevis på att läckan kommer från radiatorn blir våta fläckar på marken, på kylvätska fenor på kärnan, sidotankar, eller antingen den övre eller nedre delar av radiatorn. Ytterligare radiator-anslutningar bör kontrolleras för att fatta ett slutgiltigt beslut om var läckan kommer ifrån. Saker du behöver
butik trasa
set Hylsnyckel (millimeter) katalog Spårskruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Tänger
Avbitare (spetsiga änden) katalog Pressure testkit ( tillval) katalog Stålborste
Ledningsteori skiftnyckel
600-grit sandpapper
Krita
Epoxy
lödning pistol
Löd
Visa fler instruktioner
Hitta Den Leak
1 En plast överströmningstank sitter i en separat ram i motorrummet.

Leta efter en pöl under kylaren efter att bilen har suttit eller efter att ha körts. Eftersom kylaren håller trycket, kan läckan vara synlig strax efter en varm motor stängs. Ett gnisslande ljud eller bevis av ånga runt kylaren pekar på en radiator läcka. När läge, ser direkt uppåt och försöka upptäcka var en våt fläck eller liten ström av kylmedel läcker ut från kylaren under tryck. Markera den misstänkta platsen med krita.
2

Använd en testare kylarens att bestämma den exakta platsen för läckan. Trycket testare har en handpump och en universell kylarlocket. Vrid locket på och pumpa systemet upp, beroende på hur mycket PSI (pounds per square inch) radiatorn kräver. Hitta trycket betyg på din kylarlocket - det kommer att ange exakta trycket beloppet. Leta efter droppande eller sprutande vatten. Ett väsande ljud indikerar luft flyr från ett hål eller spricka. Markera läckan plats med krita.
3

Lokalisera de två metall linjer som leder från motorn till insidan nedre delen av radiatorn. Toyota Corolla med automatiska växellådor har transmission kylmedelsledningarna som körs till botten av radiatorn. De är fäst med line inredning och stora muttrar som håller kraftledningen till montering på kylaren. De bär inte kylvätska, bara transmissionsolja. Förväxla inte transmissionsolja för kylarvätska. Transmissionsolja visas som en brun eller rödaktig färg, och kan kännas igen av en oljig känsla och en petroleum lukt. I detta fall måste kraftledningen passande skärpa och /eller rengöring - det har ingenting att göra med kylvätska läcker från kylaren
Komponenter och slangar
4

. Kontrollera skicket på kylarslangar. De övre och nedre värmeelement slangar kan vara källan till läckage. Dra åt slangklämmorna där de möts vid inloppet halsen och retur hals sidan av kylaren. Använd en Phillips eller skruvmejsel för att dra åt slangklämmorna. Om läckaget kvarstår från slanganslutningen, ta bort slangen änden och använd en stålborste för att rengöra anslutningen halsen. Torka noga insidan av slangens inre och sätt tillbaka den.
5

Inspektera kylarlocket för en dålig ringpackning, så att vatten kan passera genom den. Rengör locket insida och byt packningen, sedan tillbaka och kör motorn. Köp en ny mössa om läckan kvarstår. Bilar utrustade med plast overflow reservoarer har oftast en liten slang som går till halsen i locket - undersöka denna lilla anslutning för täthet
6

Leta behållaren svämma kylvätska.. Kylmediet reservoar, en plast vattenbehållare, sitter i en separat ram inuti motorrummet. Den tillåter högt tryck overflow att återgå till kylaren. Den plast sprickor ofta och torkar ut på grund av konstant värme. Undersök det för något yttre läckage. Applicera epoxy lim till någon läcka källa.
Radiator Läckor i centrum eller Housing
7

Inspektera kylarens kärna för skador och läckage. Radiator läcker som kommer från kylaren själv menar det inre kärnan är sprucken eller dela, eller höljet har misslyckats. Rust orsakar försämring i de centrala linjer, oavsett vilket material de är gjorda av - aluminium eller koppar. Markera platsen för läckage med krita. Om läckan verkar mycket liten, kräver en bra quick fix lägga en stop-läcka tillsats till kylmediet. Kemikalierna i tillsatsen kommer att kraftfullt täppa den lilla öppningen. Värmebeständig epoxy lim fungerar bra för att täta små hål. Detta är en tillfällig lösning, men kan pågå under ganska lång tid innan en permanent fix kan göras.
8

Töm kylaren om kärnan läcker. Kärna linjer löper vertikalt från toppen av radiatorn till botten. Dessa tunna, fenliknande rören håller vatten och avleda värme genom att använda fritt flöde luft. För att reparera en kärna kräver avbitare för att klippa båda sidorna av läckan platsen. Använd tång för att rulla upp och crimp (tight) båda ändarna av kärnan. Detta kommer att stoppa vattenflödet genom härden. Stryk på temperaturbeständigt epoxy lim till ändarna för att säkerställa en fullständig tätning. Detta förfarande kan kräva avlägsnande av radiatorn för att få enkel tillgång till läckan platsen. I detta fall, ta bort kylaren genom att lossa de fyra fästskruvarna, kopplar de övre och undre kylarslangar samt drar ur kraftledningar med en linje skiftnyckel.
9

Placera kylaren på en mjuk, plan yta. Att ha snitt och krusade den läckande kärna, använd en lödning pistol att täta ändarna av kärnan. Sand både krusade anslutningar. Med ena handen pekar pistolen, använd den andra handen för att kontakta pistolen spetsen med ett segment av lod. Löd direkt över krympta anslutningen. Smält flera pärlor eller globs lod över området. Detta ger ytterligare säkerhet för att täta läckan.
10

Använd en lödning pistol för att reparera läckan på små-och medelstora sprickor eller hål på kylaren bostäder. Sand den misstänkte, varvid används skraffering rörelser för att förbereda det område som skall lödas. Kör en sträng eller glob lapp över hålet, arbeta utåt tills en större lapp eller linje appliceras. Eventuella större sprickor, hål eller revor i radiatorn kärnhuset måste repareras av en radiator verkstad. I de värsta fallen av skada, träskor eller en rostig ut kärna, måste ägaren köper en ny kylare för att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69646.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.