Felsökning av en överhettning Chevrolet 350 Motor

Kylsystemet för Chevrolet 350 motor består av en vattenpump, en radiator och en termostat. Det är av avgörande betydelse att kylsystemet fungerar korrekt, som en kylande problem kan inte bara leda till en motor som överhettas, men också till mer allvarliga problem som en skadad topplockspackning eller en sprucken cylinder blocket. Lyckligtvis kan den stora majoriteten av problem förknippade med detta kylsystem snabbt identifieras. Saker du behöver
Pincett
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Inspektera metall fenor på framför kylaren för träskor, som vanligtvis orsakas av insekter. Dra några insekter ur fenorna med pincett. Svår igensättning hindrar luften från att passera genom kylaren och kylning av frostskyddsvätska, vilket resulterar i överhettning.
2

skruva av kylarlocket efter att låta motorn svalna, sedan titta in i kylaren för att observera den nivå av frostskyddsmedel. Häll frostskyddsmedel i kylaren tills full vid behov.
3

kylarlocket off, starta motorn och titta igenom kylaren öppningen medan motorn värms. Radiatorn Vätskenivån ska sjunka märkbart och börja gå när motorn är varm. Droppen orsakas av termostaten i slutet av den övre kylarslangen öppning. Byt termostaten Om vätskenivån inte sjunker.
4

Leta efter vit rök kommer ut ur avgasröret, vilket tyder på en blåst topplockspackning. Röken orsakas av frostskyddsmedel läcker in en eller flera cylindrar, där det antänds med bensin och omvandlas till ånga.
5

Beakta de två sömmarna mellan vattenpumpen och motorblocket när motorn går på tomgång. Notera att en söm är belägen på varje sida av kamkedjans lock. Montera nya packningar vattenpump om någon söm vattenläckor.
6

Beakta spetsen av vattenpumpen, där vattnet remskiva fäster på framsidan av vattenpumpen, medan motorn går på tomgång. Vattenpumpen är lagret är skadat och vattenpumpen måste bytas ut om frostskyddsmedel syns i detta område. Om du inte kan hitta problemet med någon av de tidigare stegen, då kylaren får
7

vara igensatt med rost eller sediment. I det här fallet, är kylmediet cirkulerar inte, och inte kyls effektivt. Radiatorn kan behöva spolas eller re-kärnhus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69583.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.