Hur man byter kylare i en Oldsmobile Intrigue

Eftersom kylaren av Oldsmobile Intrigue utsätts för extrema temperaturer och fluktuationer, kan det ibland utveckla sprickor eller täppas till den grad att tanken behöver bytas. Oldsmobile Intrigue radiator tank kan göras av antingen metall eller plast och fästs på fordonets ram med bara några få delar, vilket gör byte ett jobb som du kan göra själv i ca 2 till 3 timmar. Saker du behöver
Open-end Tång skiftnyckel
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner Review bort kylaren

1

Lossa den negativa batterikabeln av Oldsmobile Intrigue från batteriet inlägg med en U-nyckel för att undvika elektriska stötar. Placera en dräneringskärlet på marken nedanför avtappningsventilen vid botten av radiatorn. Dräneringsventilen är på passagerarsidan av kylaren tanken.
2

Ta av locket från toppen av radiatorn tanken, och koppla loss gummislangen kylvätska overflow från toppen av radiatorn. Ta bort locket från toppen av kylvätska överflödesbehållare på passagerarsidan i motorrummet. Addera 3

Öppna dräneringsventil i botten av kylaren med en tång, och Låt vätskan rinna helt ur kylaren. Lossa skruv klämmor på de övre och undre kylarslangar med en skruvmejsel, och dra slangarna från kylaren flänsar.
4

Haka av elektriska ledningar kontakten på den elektriska kylfläkten från batteriet tråd kontakten, och lossa kylfläkten svepning från kylaren med en skruvmejsel. Avlägsna kylaren montering bultar som håller fast kylaren till fordonets ram med en hylsnyckel.
5

Lyft värmeelementet ur Oldsmobile Intrigue motorrummet, och ange det ur vägen.

Byt Radiator
6

Placera den nya kylaren i motorrummet precis bakom främre grillen, och fäst tanken med bultar till fordonets ram. Fäst kylfläkten svepning till kylaren med en skruvmejsel, och anslut den elektriska fläkten kontakten till batteriet tråd kontakten.
7

Skjut de övre och undre kylarslangar på kylaren flänsarna och fäst dem med skruvtvingarna. Kontrollera att avloppet ventilen är stängd, och fyll kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften vatten.
8

Placera locket tillbaka på kylvätska överflödesbehållare, och bifoga gummislang kylvätska overflow till toppen av kylaren. Sätt kylarlocket tillbaka på toppen av kylaren.
9

Fäst den negativa batterikabeln av Oldsmobile Intrigue till batteriet inlägg med fast nyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69904.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.