Hur felsöker jag vattenpumpar i Nissan Maximas?

En vattenpump är den komponent som skjuter kylvätska genom motorn och tillbaka till kylaren för att kyla av. Om en vattenpump börjar gå dåligt, kan det orsaka din Nissan Maxima överhettas. Du kommer att behöva felsöka vattenpumpen, men att göra vissa som är problemet. Den felsökningen är relativt enkelt om du följer några viktiga steg och ett par tips. Saker du behöver
Kylvätska
tryckprovare
Shop trasa eller handskar arbete
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kylvätskenivån i reservoaren. Om det är under full, råga på kylvätska.
2

Starta bilen och låt den värmas upp. Kontrollera att kylfläktarna slår på och av. Om de inte har dem repareras eller bytas ut.
3

Stäng av fordonet och låt den svalna. Anslut en spänning tester genom att öppna kylarlocket och skruva rätt adapter till där kylarlocket var.
4

Pumpa upp trycket testare tills den når ca 16 PSI sedan kontrollera eventuella läckor som kommer från passagerarsidan av motorn. Om du ser några läckor, låta testaren att sitta en stund.
5

Kolla ner passagerarsidan av motorn för en läcka. Orsaken kontrollera det eftersom det är platsen för vattenpumpen, och om lagret är dåligt, kommer det att läcka från läckhål. Den läckhål är utformad för att öppna upp och sakta droppa vätska för att indikera när lagret går dåligt. Byte är nödvändigt när ett lager misslyckas.
6

Kontrollera flödet av kylmedel genom att öppna kylaren och tillåta bilen att värma.
7

Titta genom toppen av radiatorn: kylvätskan bör strömma mot motorn från toppen av kylaren. Om det inte flyter, är detta ett tecken på en trasig vattenpump eller termostat.
8

Eliminera termostaten, som ett problem, genom att försöka pressa den övre kylarslangen. Om det är svårt att pressa, det finns en termostat problem som behöver repareras sedan kontrolleras igen. Använd handskar eller använd en trasa när klämma slangen när det är varmt. Om slangen är mjuk, sedan antingen vattenpumpen fenorna är trasiga, eller de snurrar på axeln av vattenpumpen. Vattenpump byte är nödvändigt när fenorna misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69651.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.