Hur man kan stoppa en Modine Leak

Modine Manufacturing är en termisk hantering och värme tekniköverföring tillverkare som specialiserat sig på motorfordon. Modine radiatorer skiljer sig från många andra radiatorer eftersom Modine radiatorer använder en koppar och mässing yta i motsats till aluminium eller plast i överföringen av värmeenergi. I allmänhet radiator läckor är desamma i flera märken av kylaren och en gemensam lösning är att använda en läcka-stop tillsats i värmeelementet att täppa läckan och stoppa förlusten av kylarvätska. Detta är dock inte alltid effektiva. Modine har analyserat flera trafikslag radiator misslyckande och deras gemensamma reparationer. Instruktioner
1

Hitta läckan. Rengör kylaren huvudet och röret med vatten. Slå på motorn och inspektera header, slangar och rör för läckor. Byt ut läckande slangar eller rör, och lödningar huvudet om det läcker.
2

Inspektera radiator för lödning blom. Detta inträffar när kylvätskan i radiatorsystemet försummas och rost eller läckage hämmare korroderar koppar och mässing i Modine radiatorn orsakar läckage. Re-kärna av radiatorn kan lösa detta problem.
3

Kontrollera för elektrolys problem i kylaren genom mätning av elektrisk ström som går genom kylvätska. En ström på mer än 0,10 volt i kylmediet kan tyda på en elektrolys fråga. Elektrisk ström som går i kylmediet över kylaren kan orsaka accelererad korrosion av aluminium i kylaren och orsakar mikro hål i kylaren som kan läcka enligt Radiatorinfo.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70161.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.