Hur man använder en fläktkoppling Remskiva Removal Tool

En fläktkoppling remskiva Verktyget är praktiskt när du vill ta bort fläkten och kuvertväska från framsidan av en motor . Detta verktyg är utformat för att gå runt muttrarna som håller remskivan till vattenpumpen , hålla den stilla medan en annan skiftnyckel avlägsnar fläktkoppling själv . Dessa verktyg kan vara knepigt att använda på grund av den svängbara armen , men när du lär dig hur man använder det , börjar deras funktion vettigt . Saker du behöver
Fläktkopplingens remskiva borttagningsverktyg som
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på bilen som du arbetar med . Lokalisera remskivan att fläkten kopplingen är monterad på , som är i mitten av motorn. Det finns bultar på remskivan .
2

Hook den slitsade änden av fläktkoppling remskiva borttagningsverktyg runt en av muttrarna på remskivan . Placera sedan den svängbara armen på verktyget på nästa närmaste muttern , hålla två av dem hålls på plats av ett verktyg .
3

Använd nyckeln som medföljer fläktkoppling remskiva borttagningsverktyg inställd på hex - head axeln på fläkten kopplingen . Lossa fläktkoppling med skiftnyckel samtidigt som du håller den andra verktyget stadigt . Om du tycker att verktyget glider på nötterna , antingen vänd på den och försök igen , eller klämma de två delarna av verktyget tillsammans med din hand . Ta sedan bort fläktkoppling från motorn .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69506.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.