Hur man byter vattenpumpen i en Mercury Grand Marquis

The Mercury Grand Marquis är en pålitlig bil med enastående prestanda och utseende för att matcha. Sällan är större reparation som krävs för denna bil, men kan rutinunderhåll gå en lång väg mot att hålla din Marquis på vägen under en mycket lång tid. En del av rutinmässigt underhåll som din Grand Marquis kan någon gång kräva ersätter vattenpumpen i kylsystemet. Vattenpumpen cirkulerar kylmediet i systemet i hela motorn för att hålla den inre temperaturen cool. Saker du behöver
hylsnycklar
Coolant
Ny Pump
Visa fler instruktioner
1

sätta bilen i parken och krypa under förarsidan kylaren. Leta kylarens avtappningsplugg och använda hylsnycklar att ta bort den. Låt kylvätskan rinna ut i uppsamlingskärlet och kassera.
2

krypa under passagerarsidan av motorrummet och lokalisera höljet vattenpump på undersidan av motorn. Det är ett silver, konisk bostäder med fyra bultar. Lossa slangklämman som håller slangen på pumpen med en skruvmejsel. Använd hylsnyckel för att ta bort de fyra bultar, och skjut kåpan och vattenpumpen under off av motorn.
3

Skjut den nya vattenpumpen på plats och dra fast bultar. Skjut slangen på plats på den nya pumpen och dra fast bultarna slangklämma. Uncap kylaren och häll en 50/50 lösning av kylmedel och vatten i kylaren tills den är full. Vända bilen på och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Fortsätt att fylla kylaren med kylvätska tills behållaren är full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69294.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.