Hur du ändrar en 1997 Windstar Termostat

Om termostaten på din 1997 Ford Windstar misslyckas i stängt läge, kan motorn överhettas och orsaka motorblocket spricker eller motor huvuden böjs. Åtminstone skulle skadorna kosta hundratals, i värsta fall, kan en komplett motorrenovering kosta tusentals att reparera. Med åldrande fordon, är det en bra idé att byta ut termostaten för att förhindra ett misslyckande som eventuellt skulle kunna lämna dig och din familj strandsatta längs vägkanten. Saker du behöver
Tänger Jar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Trace övre kylarslangen från kylaren inloppet till T- Stat hölje placerad på motorns block av Windstar. Termostaten är placerad under T-Stat bostäder.
2

Placera en liten behållare, såsom en glasburk under kylaren slang där slangen ansluter till kylarens inloppssida. Ta bort klämman genom att klämma de två flikarna tillsammans med en tång. Med klämman lossats, dra slangen av och töm innehållet i burken. Detta förhindrar kylarvätska från att få hela motorn när du tar bort slangen från T-Stat bostäder. Återanslut kylarslangen till kylaren inlopp.
3

Lossa kylaren klämman som håller kylarslangen till T-Stat bostäder på samma sätt som tidigare. Skjut på slangen åt sidan för att få tillgång till T-Stat bostäder.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast T-Stat bostäder till motorblocket och lyft uppåt för att ta bort kåpan. Vanligtvis packningen fastnar på botten av huset. Det är emellertid möjligt att packningen fastnar på motorblocket. Ta bort packningen och kassera den.
5

Dra den gamla termostaten ur motorblocket och placera det nya i hålet. Termostaten har en tapp som sticker ut på ena änden. Stiftet står ut ur motorn.
6

Placera en ny packning på motorblocket, och placera sedan T-Stat bostäder ovanpå packningen. Placera skruvarna igen och fästa höljet till Windstar s motorblocket.
7

Placera tillbaka slangen på T-Stat bostäder och säkra den på plats med kylaren slangklämma.

8

Öppna kylarlocket och dränera vätska i burken in i kylaren. Dra baksidan kylarlocket på kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69652.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.