Hur du ändrar en termostat i en 1995 Buick Century

Om 1995 Buick Century har varit väl underhållna under åren är det sannolikt fortfarande ge dig fast, tillförlitliga transporter. Men om du har försummat att upprätthålla kylsystemet som många människor, det är bara en tidsfråga tills motorn blir överhettad på grund av en misslyckad termostat. När detta händer kan det betyda slutet av vägen för ditt talet. Du kan undvika detta genom att ersätta den slitna termostat med en ny. Saker du behöver
1995 Buick Century termostat
RTV silikon
Skruvmejsel
10-mm skiftnyckel
Rakblad
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort den övre kylarslangen från termostaten insugningsröret genom att lossa kvarhållande klämman som håller slangen till röret. Skjut klämman bakåt och dra slangen loss från röret. Håll röret upp för att dränera kylarvätska tillbaka in i kylaren. Skjut på slangen åt sidan för enklare åtkomst till termostaten insugningsröret.
2

Ta bort 10-mm skruvarna som håller röret termostaten intaget på insugningsröret av Buick Century. Inspektera botten av inloppsröret för eventuella bitar av termostat packning. Ta bort eventuella bitar med ett rakblad. Ta valfri termostat packning kvar på toppen av insugningsröret med ett rakblad också.
3

Ta bort den gamla termostaten från insugningsröret och ersätta det med ett nytt. Doppa inte ner i kylarvätska änden markeras som toppen.
4

Placera en liten sträng av RTV packning maker på botten av termostaten intaget röret och låt det torka i 15 minuter innan du bulta fast röret tillbaka på insugningsröret av århundradet.
5

Återkoppla kylarslangen med lagring klippet. För en säkrare passform, byt klippet med en kam-stil bandklämma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69488.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.